Saavutettavuus ja esteettömyys

Yhdenvertaisuus

Kuusi korkeakoulua ja Turun kaupunki ovat yhdenvertaisia, joissa ketään ei syrjitä. Mikäli syrjintää ilmenee, siitä on hyvä raportoida esimerkiksi oman korkeakoulun henkilökunnalle tai ainejärjestölle.

Kampukset

Kuuden korkeakoulun kampuksien saavutettavuudesta ja esteettömyydestä saa lisätietoja kunkin korkeakoulun sivuilta. Monissa rakennuksissa on käytössä hissit, mutta automaattisia ulko-ovia on rajoitetusti.

Turun kaupungin julkinen liikenne

Turun julkinen liikenne on hyvin esteetön. Lähes kaikki Turun seudun joukkoliikenteen bussit ovat matalalattiaisia. Etu- ja keskioven välisellä alueella ei ole askelmaa, mikä helpottaa bussiin nousemista ja sen sisällä liikkumista.

Turun kaupungin alueella liikennöi palvelulinjoja, jotka sopivat erityisesti iäkkäille tai liikuntarajoitteisille. Palvelulinjojen bussit ovat kokonaan matalalattiaisia, leveäovisia ja niissä on väljät sisätilat. Ajoluiskan ansiosta myös pyörätuolilla pääsee kätevästi kyytiin. Muusta joukkoliikenteestä poiketen palvelulinjojen bussit voivat pysähtyä myös varsinaisten pysäkkialueiden ulkopuolella. Lisätietoja täältä.

Turun kaupungin vapaa-aika ja terveydenhuolto

Turun kaupungin vapaa-ajan palveluista ja terveydenhuollon saavutettavuudesta sekä esteettömyydestä saat lisätietoja: