Tapahtumien ja kulttuurin kaupunki

Turkulaiset kutsuvat Turkua Suomen festivaalipääkaupungiksi – eikä syyttä. Lähes joka viikonlopulle riittää musiikki-, teatteri-, kuvataide-, urheilu-, ruoka- ja elokuvafestivaaleja, ja kulttuuritarjonta on muutenkin huima.

Museoita, taidetta ja teatteria

Turussa on vahvat perinteet teatterissa ja musiikissa, joten kulttuuritarjonta on laajaa myös näillä osa-alueilla.

Maksuttomalla kulttuurikortilla saat tietoa kulttuurieduista ja vinkkejä Turun kaupungin runsaasta kulttuuritarjonnasta. Muista myös vapaa-ajan opiskelijaedut!

Klikkaa esite suuremmaksi ja tutustu etuihisi:

Lue lisää:

Yhdistä kulttuuri ja kuntoilu

Turku tarjoaa kulttuurikuntoilureittejä, joilla kulttuuri ja liikunta yhdistyvät. Reiteillä pääset tutustumaan Turkuun esimerkiksi patsaiden, rakkaustarinoiden ja vanhojen rikospaikkojen kautta. Voit kulkea reittejä kävellen, juosten tai pyöräillen ja kuunnella samalla kiehtovia tarinoita menneestä. Opit taatusti uutta kaupungista - olitpa sitten paljasjalkainen turkulainen tai uusi kaupungissa!

Lue lisää:

Kirjaston monipuoliset palvelut

Turun kaupunki tarjoaa kirjastopalveluja pääkirjastossa, 10 lähikirjastossa, kauppakeskus Skanssin palvelupisteessä sekä kahdessa kirjastoautossa. 

Pääkirjastossa on runsaasti lukupaikkoja sekä useita tapahtuma- ja näyttelytiloja. Lähikirjastot puolestaan ovat alueidensa yhteisökeskuksia, jotka tiedon, elämysten ja tietotekniikan ohella tarjoavat ryhmätoimintaa ja väylän alueen muihin palveluihin. 

Tiesitkö, että Turussa voit kirjojen ja lehtien lisäksi lainata kirjastosta paljon muutakin? Kirjastokortilla voit lainata taidetta kotiisi, soittimia tai vaikka lautapelin. Lainattavana on myös kausikortteja muun muassa teatteriin, kaupungin liikuntapalveluihin tai vaikka TPS:n peleihin.

Lue lisää:

Harrasta taidetta ja kulttuuria

Voit ottaa osaa kaupungin kulttuuritarjontaan paitsi katsojana ja kävijänä, myös tekijänä. Turussa on lukuisia yhdistyksiä ja muita väyliä taiteen ja kulttuurin harrastamiseen.

Etsi itsellesi kulttuuriharrastus:

Mitä tekis?

Lisää vapaa-ajan tekemistä ja tapahtumia löydät seuraavista lähteistä: