Terveisiä täältä kotitoimistolta!

Turku on todellinen opiskelijakaupunki, joka on tunnettu haalarikansan valloittamasta katukuvasta. Me kuulumme osaksi tätä valtavaa porukkaa. Yhteisöllisyyden tunne kasvaa, kun löytää saman väriset haalarit tai bongaa toiselta haalarimerkin samoista bileistä. Yhteisöllisyys antaa energiaa läpi opintojen, luo elämänmittaisia ihmissuhteita ja auttaa verkostoitumaan ja löytämään toisen perheen, vaikka olisi muuttanut kaukaakin opiskelukaupunkiin. Yhteisöllisyys on tärkeä osa opiskeluelämää, josta meidän ei tule luopua.

Elämme poikkeusaikaa, emmekä tiedä, mitä on vastassa. Myös meidän opiskelijoiden on sopeuduttava tilanteeseen. Opiskelijat ovatkin keksineet omissa kaveriporukoissaan sekä järjestöissään mitä mielikuvituksellisimpia ratkaisuja ylläpitää yhteisöllisyyttä. Kun käyttää mielikuvitusta, etäyhteyksien avulla on mahdollista järjestää niin bileitä, sitsejä kuin perinteisiä maisteluiltojakin. Etämaailma on avannut uusia ovia, joita tullaan varmasti hyödyntämään myös uudessa normaalissa.

Etäbingoa ja virtuaalibileitä

Oletko kuullut esimerkiksi etäbingosta, -kämppäapproista tai -peli-illoista? Pelejä löytyy valtava tarjonta, mistä voi välillä olla vaikea valita omaa lempparia. Viimeisen vuoden aikana olen löytänyt piirrä ja arvaa -pelin salat uudelleen, laittanut haalarit roikkumaan ikkunaan yhteisöllisyyden merkiksi, käynyt etäspeedfriending-tapahtumassa ja järjestänyt Habbo-hotellissa nostalgisia bileitä.

On ollut hauskaa, ja olen saanut uusia kavereita. Toisaalta kamerasta ei löydy aivan samaa määrää kuvia kuin aikaisemmilta opiskelijavuosilta. Onneksi näytönkaappaus on keksitty, siten myös etätapahtumista voi saada hauskoja kuvia muistoksi tästä uniikista ajasta. Toiminta on monilta osin saavutettavampaa, ja siihen voivat osallistua sekä toisen kampuksen opiskelijat että vaihtariksi lähteneet kaverit toiselta puolelta maapalloa, mikäli ajankohta on kaikille osallistujille mieluisa. Riittää, että sinulta löytyy nettiyhteys ja laite jolla osallistua.

Osallistu rohkeasti

On tietysti totta, että yhdenvertaisuus- ja mielenterveyskysymykset ovat nousseet pinnalle etäajan myötä, eikä niitä pidä sivuuttaa. On tärkeä muistaa myös, että etäaikana meillä opiskelijoilla tulee olla myös vapaa-aikaa, vaikka se tapahtuisi samassa paikassa kuin itse opiskelu. On hyvä, että välillä voi ulkoilla ja nauttia ihanista talvipäivistä luennon yhteydessä tai tehdä lajikokeiluja etätunneilla uusiin lajeihin kotoa käsin omaan tahtiin.

Opiskelijaelämä on ihmisen parasta aikaa. Nautitaan toisistamme ja tehdään siitä parasta mahdollista! Pidä kaverista huolta myös näin etäaikana, äläkä unohda ottaa itsellesi vapaa-aikaa. Uskalla olla mukana luomassa yhteisöllisyyttä ja osallistu rohkeasti toimintaan, jota on tarjolla! Olet ansainnut parasta opiskelijaelämää, luodaan se yhdessä meille tänne Turkuun! 

Terveisin Aliisa Wahlsten

 

Kirjoittaja on Turun yliopiston opiskelijakunnan uusi puheenjohtaja.