Kansainvälinen ystävätoiminta

 

Hei kaikki turkulaiset ja lähikuntien asukkaat! Haluaisitko saada kansainvälisiä ystäviä, oppia toisista kulttuureista ja parantaa kielitaitoasi poistumatta Suomesta? Jos vastauksesi on kyllä, osallistu kansainväliseen ystävätoimintaan!

Mitä kansainvälinen ystävätoiminta on?

Kansainvälinen ystävätoiminta yhdistää kansainväliset korkeakouluopiskelijat Turun alueella asuvien kanssa ja antaa mahdollisuuden molemminpuoliselle kulttuurivaihdolle ja uusille kansainvälisille kokemuksille.

Korkeakoulumaailma tulee tutuksi Turkuun saapuneille kansainvälisille opiskelijoille, mutta kontaktit paikallisiin ja arkielämään Turussa voivat jäädä vähäisiksi. Kansainvälisen ystävätoiminnan kautta opiskelijat pääsevät tutustumaan tavalliseen suomalaiseen ja turkulaiseen arkeen. Samalla turkulaiselle ja naapurikuntien asukkaille tarjoutuu mahdollisuus tutustua uuteen kulttuuriin ja kansainvälistyä lähtemättä kotikaupungistaan.

Lähde siis mukaan ystäväksi kansainväliselle korkeakouluopiskelijalle! Toiminnan tarkoituksena on saattaa yhteen kansainväliset opiskelijamme ja paikalliset asukkaat.

Yhteinen tekeminen kansainvälisen ystävän kanssa voi olla esimerkiksi jaettuja kokkailuhetkiä, lenkillä tai punttisalilla käyntiä tai vaikka retki taiteen äärelle museoon. Voit tutustuttaa kansainvälisen ystävän perheeseesi ja kotiisi tai voitte vaikkapa tutustua kaupunkiin tai Turun alueen luontokohteisiin. Yhteisen tekemisen ei välttämättä tarvitse olla erikoista ja jännittävää - tavallinen suomalainen arkikin voi olla kansainväliselle opiskelijalle elämys!

Kuka voi osallistua?

Paikalliset ystävät voivat olla keitä vain: yksin eläviä, pariskuntia, lapsiperheitä, opiskelijoita, seniori-ikäisiä… keitä tahansa kansainvälisistä ystävistä kiinnostuneita Turun ja lähialueiden asukkaita.

Kansainväliset ystävät ovat turkulaisessa korkeakoulussa opiskelevia vaihto-, tutkinto- tai tohtoriopiskelijoita, jotka ovat Turussa vain muutaman kuukauden tai jopa koko opiskeluaikansa.

Ohjelmaan osallistuminen vaatii vain kohtalaisia englannin kielen taitoja. Kielitaidon ei tarvitse olla täydellinen, ja ystävän kanssa onkin helppo parantaa omaa englannin - ja miksei muidenkin kielten - osaamista.

Ilmoittaudu mukaan 25.10. mennessä

Ystäväjaksoja järjestetään kahdesti vuodessa, syksyisin ja keväisin. Vuonna 2021 ilmoittautuminen syyskaudelle aukeaa syyskuussa ja kevätkaudelle joulukuussa. Ensimmäisen ystäväjakson ilmoittautuminen on nyt auki. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä 25.10.2021 mennessä:

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään muutamia taustatietoja hakijoiden mielenkiinnon kohteista (esim. mielenkiintona kulttuuriharrastukset tai vaikkapa tietty liikuntalaji) ja odotuksista ystävätoiminnan suhteen. Näitä tietoja hyödyntämällä pyrimme varmistamaan, että juuri oikeat ystävät kohtaavat.

Kansainvälisen ystäväjakson aloittaminen

Ystäväjakso käynnistyy yhteisellä aloitustapaamisella, jolloin ystäväparit saatetaan yhteen toistensa kanssa. Tämän jälkeen ystävykset voivat itse sopia, miten he haluavat toisiaan tavata ja mitä asioita yhdessä tehdä. Jokaisen ystäväjakson aikana pyritään järjestämään myös toinen yhteinen tapaaminen, jossa ystäväparit voivat tavata toisia pareja ja vaihtaa kokemuksia toiminnasta.

Ystävätoiminta on molemminpuolista vapaaehtoista toimintaa. Ystävät voivat tavata toisiaan niin paljon ja juuri sillä tavoin kuin haluavat toimintajakson aikana. Yksi jakso kestää yhden lukukauden eli noin 4-6 kuukautta. Toivomme kuitenkin, että paikalliset ystävät sitoutuisivat ainakin kuukausittaisiin tapaamisiin.

Täältä löytyy ehdotuksia yhteiseksi tekemiseksi Turussa:

Kuka toimintaa järjestää?

Kansainvälinen ystävätoiminta on Opiskelijakaupunki Turku -verkoston järjestämää toimintaa. Toiminnan takana ovat siis Turun kaupunki ja kaikki Turun korkeakoulut. 

Ota yhteyttä:

Ohjelmakoordinaattorit Amanda Viitanen & Sanna Suoranta 
friendshipprogramme@utu.fi  
 puh. +358 294503142