Yrittäjyys

Yksi päätyy yrittäjäksi pitkän harkinnan tuloksena, toinen nopeasti kipinän sytyttyä. Yrittäjyys voi olla harkinnan arvoinen vaihtoehto jo opintojen aikana tai heti valmistumisen jälkeen.

Turussa on tarjolla paljon avoimia yrittäjyystapahtumia, valmennuksia ja kasvuohjelmia yrittäjyydestä kiinnostuneille. Yrittäjyyden tukipalveluja ja tapahtumia on keskitetty Kupittaan kampusalueelle.

Monipuolisia palveluja yrittäjyydestä kiinnostuneelle

Turun yrityspalvelut

Haluaisitko perustaa yrityksen? Turun yrityspalvelut tarjoaa paljon hyödyllistä tietoa muun muassa yrittäjäksi ryhtymisestä ja rahoituksesta.

Boost Turku ry

Boost Turku ry on Turussa toimiva opiskelijoiden ja tutkijoiden yrittäjyysyhteisö. Boost auttaa yrittäjyyteen liittyvien verkostojen ja yrittäjyystaitojen kehittämisessä järjestämällä tapahtumia, pyörittämällä omaa yrityskiihdyttämöohjelmaa (Startup Journey) sekä tuomalla yhteen yrittäjyydestä kiinnostuneita ihmisiä. Boost toimii mahdollistavana verkostona ja yhteisönä, joka uskoo vahvasti tekemisen kulttuuriin. Boostin toimisto löytyy startup-yhteisö SparkUpin tiloista ElectroCitysta Kupittaalta.

Turku Science Park Oy

Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy auttaa yritystoiminnan käynnistämisessä ja viranomaisasioissa sekä myös tämän jälkeen kaikissa yrittäjäuran käänteissä. Startup-yrittäjyydestä kiinnostuneen kannattaa tutustua muun muassa StartingUp-työpajoihin ja BusinessUp-kiihdytysohjelmaan. Palvelut on keskitetty Kupittaalle startup-yhteisö SparkUpin tiloihin ElectroCityyn sekä viereiseen ICT-Cityyn.

Humak Creve

Humak Creve on valtakunnallisesti toimiva luovien alojen virtuaalinen yrityspalvelu, josta saat tukea, verkostoja ja konkreettista apua liiketoimintasi toteuttamiseen: yrittäjäksi kasvamiseen, yritystoiminnan suunnitteluun, käynnistämiseen, kehittämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen. Creven palvelut on suunnattu kaikille luovien alojen yrittäjyydestä kiinnostuneille - myös opiskelijoille.

Monttu Ventures

Monttu Ventures on alkuvaiheen start up -yritykseen keskittyvä kehitysyhtiö. Se auttaa lupaavia yrityksiä, jakaa osakkeenomistajiensa tietämystä ja tarjoaa liikekumppaneidensa palveluja.

Korkeakoulujen omat yrittäjyysyhteisöt:

Yoop auttaa yritysosaamisen tunnistamisessa

Yoop-työkalun avulla opiskelijat voivat hyödyntää korkeakoulun ulkopuolelta hankittua yrittäjyysosaamista osana opintojaan ja saada tätä kautta opintopisteitä. Työkalu auttaa opiskelijaa olemassa olevan osaamisen tunnistamisessa sekä tarjoaa vinkkejä siitä, miten hakea osaamisen tunnustamista osaksi tutkintoa.