Töissä Turussa

Turun seudulla 20 000 yritystä ja 130 000 työpaikkaa. Lisää syntyy koko ajan, koska alueella on käynnissä poikkeuksellisen voimakas positiivinen rakennemuutos. Erityisesti meri-, valmistavan- ja lääketeollisuuden hyvä menestys siivittää myös muita aloja kasvuun ja vuoteen 2020 mennessä Varsinais-Suomeen avautuu tuhansia uusia työmahdollisuuksia.
Lue lisää: monta hyvää syytä muuttaa Turkuun.

Suunnitteilla on myös Tunnin juna, joka tuo Helsingin työpaikat lähelle – ja vie työpäivän jälkeen tunnissa takaisin kotiin Turkuun, jossa asuminen on edullista ja elämä leppoisaa.

Turussa tarvitaan osaajia

Alueen elinkeinoelämän kärkialoja ovat

  • meriteollisuus
  • rakentaminen
  • bioalat
  • logistiikka
  • matkailu
  • luovat alat.

Kasvavat alat tarvitsevat monipuolisesti eri alojen osaajia. Kasvu heijastuu kärkialoilta myös muille aloille ja on arvioitu, että korkeakoulutetun henkilöstön rekrytointitarve Turun alueella lähes kaksinkertaistuu vuoteen 2021 saavuttaessa.

Mihin tehtäviin Turussa opiskelleet työllistyvät?

Turun kuudessa korkeakoulussa on yli 170 koulutusvaihtoehtoa, joten korkeakouluista valmistuneilla on lukemattomia erilaisia urapolkuja, työtehtäviä ja nimikkeitä. Töissä.fi-palvelu näyttää, millaisissa tehtävissä yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa opiskelleet työskentelevät. Palvelu on korkeakoulujen tuottama.

Turussa opiskelleita alumneja, osaamista ja työpaikkoja voi seurata myös esimerkiksi LinkedIn-palvelussa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen sivujen alumnihaulla (vaatii rekisteröitymisen palveluun).