Diakonia-ammattikorkeakoulu

Lisätietoja:

Valtakunnallisen Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) Turun kampus sijaitsee Kupittaalla Old Millin tunnelmallisessa vanhassa tehdaskiinteistössä. Turun kampuksella voi opiskella tulkiksi (AMK) joko asioimistulkkauksen tai viittomakielen ja tulkkauksen koulutuksessa.

Diak tarjoaa ainoana korkeakouluna Suomessa asioimistulkkauksen koulutusta sinulle, joka puhut suomen kielen lisäksi yhtä Suomessa harvinaisesti puhutuista kielistä (arabia, mandariinikiina, kurdi, persia, somali, urdu, tigrinja tai venäjä). Viittomakielen ja puhevammaisten tulkkauksen koulutuksessa voit suuntautua tulkiksi joko suomalaiseen viittomakieleen tai puhetta tukeviin ja korvaaviin kommunikaatiomenetelmiin. Sinun ei tarvitse osata viittomakieltä tai puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä koulutukseen hakiessasi.

Laajaa työelämäyhteistyötä

Molemmissa koulutuksissa tehdään laajasti työelämäyhteistyötä niin yksittäisten oppimistehtävien kuin laajempien projektien ja opinnäytetöiden kautta. Mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä, ole yhteydessä!

Diak tarjoaa Turun lisäksi koulutusta myös Helsingissä, Porissa, Oulussa ja Pieksämäellä. Diakissa on tulkkauksen alan lisäksi sosiaali- ja terveysalan ja kirkon alan koulutusta sekä laaja avoimen ammattikorkeakoulun tarjonta. Diak tarjoaa työelämälle koulutus-, tutkimus- ja kehittämispalveluita. Opiskelijoita Diakissa on 3000 ja henkilökuntaa 250 henkeä.

Diakin alumni Ella Fagerlund kertoo videolla, miten lähti opiskelemaan viittomakielen tulkiksi ja miten työllistyi opintojensa jälkeen.