Diakonia-ammattikorkeakoulu

Lisätietoja

Valtakunnallisen Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) Turun-kampus sijaitsee Kupittaalla Old Millin tunnelmallisessa vanhassa tehdaskiinteistössä. Turun kampuksellamme voi opiskella tulkiksi (AMK) joko asioimistulkkauksen tai viittomakielen ja tulkkauksen koulutuksessa. Tarjoamme ainoa korkeakouluna Suomessa asioimistulkkauksen koulutusta sinulle, joka puhut suomen kielen lisäksi yhtä Suomessa harvinaisesti puhutuista kielistä (arabia, mandariinikiina, kurdi, persia, somali, urdu, tigrinja tai venäjä). Viittomakielen ja puhevammaisten tulkkauksen koulutuksessa voit suuntautua tulkiksi joko suomalaiseen viittomakieleen tai puhetta tukeviin ja korvaaviin kommunikaatiomenetelmiin. Sinun ei tarvitse osata viittomakieltä tai puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä koulutukseen hakiessasi.

Molemmissa koulutuksissa tehdään laajasti työelämäyhteistyötä niin yksittäisten oppimistehtävien, kuin laajempien projektien ja opinnäytetöiden kautta. Mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä, ole yhteydessä!

Diak tarjoaa Turun lisäksi koulutusta myös Helsingissä, Porissa, Oulussa ja Pieksämäellä. Diakissa on tulkkauksen alan lisäksi sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan koulutusta sekä laaja avoimen ammattikorkeakoulun tarjonta. Diak tarjoaa työelämälle koulutus-, tutkimus- ja kehittämispalveluita. Opiskelijoita Diakissa on 3000 ja henkilökuntaa 250.

Diakin alumni Ella Fagerlund kertoo videolla, miten lähti opiskelemaan viittomakielen tulkiksi ja miten työllistyi opintojensa jälkeen.