Opiskelijakaupunki Turku -info

Turku - opiskelijalle paras kaupunki

Kaupunki, korkeakoulut, opiskelijajärjestöt ja yritykset rakentavat yhdessä Turusta Suomen parasta opiskelijakaupunkia. Tavoite on kirjattu myös Turun kaupungin strategiaan

Opiskelijakaupunki Turku, Study in Turku ja Studiestad Åbo -nimellä kulkevassa yhteistyössä ovat mukana Turun kaupunki, Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Åbo Akademi, Yrkeshögskolan Novia, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu, opiskelijakunnat ja -järjestöt sekä Turku Science Park.

Opiskelemaan Turkuun?

Turun kahdessa yliopistossa ja neljässä ammattikorkeakoulussa opiskelee lähes 40 000 opiskelijaa. Koulutusvaihtoehtoja on yli 170. Lisäksi Turun lukioissa ja ammattikouluissa opiskelee yli 10 000 opiskelijaa.

Miten opiskelijakaupunkia kehitetään?

Teemme töitä, jotta opiskelijat viihtyvät Turussa ja jäävät kaupunkiin myös valmistumisen jälkeen. Opiskelijakaupunki Turku -yhteistyöstä rahoitetaan seuraavien kokonaisuuksien toimenpiteitä.

1. Opiskelijamarkkinointi

  • Haluamme, että potentiaaliset hakijat tuntevat Turun kiinnostavana ja innostavana opiskelijakaupunkina. Opiskelijakaupunki Turku järjestää muun muassa erilaisia messu- ja infotapahtumia, kuten korkeakoulujen yhteisen opoinfon sekä opiskelijoiden syksyn avaavat Study in Turku -messut.

2. Opiskelu Turussa

  • On tärkeää, että Turku tarjoaa opiskelijoille hyvät ja sujuvat arjen palvelut sekä vetovoimaisen opiskeluelämän. Vireä opiskelijakulttuuri lisää koko kaupungin kiinnostavuutta. Opiskelijakaupunki Turku tukee muun muassa vuosittaisia opiskelijatapahtumia ja etsii uusia ratkaisuja opiskelijoiden asumiseen. Lisäksi yhdessä kehitetään eri organisaatioiden opiskelijoille tarjoamia palveluita.

3. Työllistyminen Turkuun

  • Tavoitteena on, että turkulaiset korkeakouluopiskelijat omaavat vahvat valmiudet ja suhteet työelämään jo opintojen aikana. Opiskelijakaupunki Turku tukee ja edistää opiskelijoiden, korkeakoulujen ja yritysten yhteistyötä. 

Tietoa toiminnasta

  • Koordinaattori, Turun kaupunki: Anssi Kaisti, anssi.kaisti(at)turku.fi, p. 050 371 2714

  • Viestintäsuunnittelija: Sini Saarinen, sini.saarinen(at)turkuamk.fi, p. 050 5985684

  • Viestintämateriaali ja graafinen ilme