6 syytä valita Turku

1. Opiskelijoiden kaupunki

Turussa on kaksi yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua. Koulutusvaihtoehtoja on yli 170. Turkulaisista 20 % on korkeakouluopiskelijoita. Turku, jos joku, on Opiskelijakaupunki isolla O:lla. Jo vuodesta 1640.


Turkuun tullaan opiskelemaan ympäri Suomen – ja maailman! Uusia opiskelijoita aloittaa joka syksy noin 5 000. Kansainvälisiä opiskelijoita Turussa opiskelee vuosittain noin 4 000 yli sadasta maasta.

2. Tarpeeksi iso, sopivan pieni

Kuuden korkeakoulun kampukset sijaitsevat lähellä keskustaa ja toisiaan. Ylioppilaskylä on nurkan takana ja harrastusmahdollisuudet lähellä. Turussa aika ei kulu matkatessa paikasta toiseen, vaan perille pääsee nopeasti kävellen, pyörällä tai Fölillä.

3. Turkuun rakastutaan, tutkitusti

Puistot, jokiranta, festarit, kahvilat, kirjastot ja lenkkipolut. Turku on kokonaisuus, johon on helppo rakastua. Varsinais-Suomessa asuvista nuorista 99 prosenttia suosittelisi Turkua opiskelukaupungiksi ystävälleen. Kolme neljästä korkeakouluopiskelijasta haluaisi jäädä Turkuun asumaan myös opintojen jälkeen. Turussa elämä sujuu. Kaikkea on, mutta ei liikaa!


4. Opiskelijaelämää 365 päivää vuodessa

Sitsit, vappu, laskiainen, ekskursiot, jatkot ja vuosijuhlat. Pitkät illat ja aamuyöt, aika joka ei unohdu. Ystävät. Turku. Opiskelijaelämä.


5. Opiskelija-asuminen 15–20 % halvempaa kuin muualla Suomessa

Turussa voi asua keskellä kaikkea, mutta rauhassa ja edullisesti. Turun Ylioppilaskyläsäätiöllä (TYS) on noin 7 000 asuntopaikkaa 18 eri asuntokohteessa ympäri kaupunkia. Vuokrataso on opiskelijaystävällinen, ehdot reiluja ja vuokraan kuuluu sähkö, vesi, heti käyttövalmiina oleva nettiyhteys sekä laajasti sähköisiä palveluita kuten esim. netistä varattavat saunavuorot. Asuminen ja asiointi on siis tehty helpoksi! Myös yksityisten asuntojen vuokrataso on Turussa muuta maata keskimäärin selvästi edullisempi ja asuntojen saatavuus parempi. 

6. Turussa tarvitaan osaajia

Turun seudulla on jo 20 000 yritystä ja 130 000 työpaikkaa. Lisää tulee koko ajan, koska Turun seudulla on käynnissä poikkeuksellisen voimakas positiivinen rakennemuutos. Erityisesti meri- ja lääketeollisuuden menestys heijastuu myös muille aloille ja on arviotu, että vuoteen 2020 mennessä korkeakoulutetun henkilöstön rekrytointitarve alueella lähes kaksinkertaistuu.