Opiskelijoiden suosikkipaikat Turussa

Jokiranta

Moni asia Turussa liittyy Aurajokeen! Jokiranta on täynnä kahviloita, ravintoloita ja iloisia ihmisiä, mutta myös salaisia piknikpaikkoja sekä rauhallista luontoa ja pyöräilymaisemia. Jokirannassa ovat Föri, jokilaivat, yläjuoksun lenkkipolut, melontapisteet tai suppailumahdollisuudet. Jokirantaan voi istahtaa lukemaan tenttiin tai tapaamaan ystäviä. Jokiranta on Turun sydän. Erään opiskelijan sanoin: ”kun pyöräilee jokirannassa, muistaa miksi on niin mahtavaa opiskella nimenomaan Turussa.”

 

Puistot

Samppalinnan mäki, Urheilupuisto, Kupittaan puisto, Vartiovuorenpuisto, Puolalanpuisto ja moni muu. Turun puistot ovat opiskelijoiden ehdottomia suosikkeja. Puistoissa riittää tilaa harrastaa kaikkea puistojoogasta luisteluun ja frisbeegolfista uimiseen. Puistoilla on myös oma erityinen roolinsa opiskelijoiden vuosittaisissa tapahtumissa, kuten vapussa, kastajaisissa tai laskiaisessa. 


 

Ylioppilaskylä

Turun ylioppilaskylä on monen opiskelijan kotikylä lähellä keskustaa ja kampuksia. Instagram-kuvien tutkimus paljasti, että yleisin tägi YO-kylässä on #happy. Yo-kylän elämään voi tutustua Instagramin lisäksi mm. asukkaiden blogeissa. 

 

Ruissalo

Ruissalon saari on syystä opiskelijoiden ja myös muiden turkulaisten suursuosikki. Ruissaloon vetävät muun muassa hiekkarannat, rantakalliot, Ruisrock, 1800-luvun pitsihuvilat ja kasvitieteellinen puutarha. Saarronniemeen voi pistäytyä Fölillä illaksi grillaamaan ja uimaan tai tehdä pyöräretken rauhalliseen Kuuvannokkaan.

 

Kirjastot

Turussa on lukuisia kirjastoja opiskelijoiden käytettävissä. Jokaisessa niissä on oma tunnelmansa ja osa lukusaleista on auki 24/7. Oleilu kirjastossa läpi yön tenttiinlukien kuuluu monen opiskelijan Turku-muistoihin. Turun kaupunginkirjasto on olohuone, josta kaupunkilaiset ovat ylpeitä. Siellä voi myös vaikkapa 3D-tulostaa tai vuokrata kirjastokortilla pyörän.

Tiedot perustuvat instagram-kampanjaan. Oletko samaa mieltä? Jaa Turku-vinkit ja suosikkipaikkasi muille opiskelijoille tägillä #studyinturku.