Liiku, ulkoile ja retkeile

Turussa on mahdollista harrastaa käytännöllisesti katsoen mitä tahansa liikunnallista. Seuroja, halleja, saleja, ryhmäliikuntaa sekä salivuoroja on valtavasti tarjolla, ja opiskelijahinnat ovat edulliset. Kaikki on lähellä, myös luonto. Laajat ja kiinnostavat retkeilyreitistöt, kansallispuistomaisemat, lenkki- ja pyöräilymaastot sekä maailman suurenmoisin saaristo ovat kaikki opiskelijan ulottuvilla.

CampusSport

Turun korkeakoulujen yhteinen liikuntapalvelu CampusSport tarjoaa turkulaisille korkeakouluopiskelijoille

  • 5 kuntosalia, joista löytyy voimailuun, toiminnalliseen harjoitteluun sekä yleiseen lihaskuntoharjoitteluun sopivat tilat
  • viikoittain yli 100 tuntia ohjattua liikuntaa, joista löytyy jokaiselle jotakin burlesquesta karateen
  • yli 30 tuntia avoimia palloiluvuoroja, joille ovat tervetulleita kaikki taitotasosta riippumatta
  • yli 15 erilaista kurssia, joissa voi oppia mm. paritanssin taidot tai kahvakuulan tekniikan.

Palvelut ovat opiskelijoiden käytössä CampusSportin lukuvuosimaksulla. Jäsenet saavat etuja ja alennuksia myös muista liikuntapaikoista.

Lue lisää:

Liikuntapaikat ja -seurat

Turun kaupungilla on paljon liikuntapaikkoja maauimaloista palloiluhalleihin. Liikuntapaikat ovat kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä. Muista myös opiskelijaedut! Turun kaupungin Opiskelijarannekkeella pääset kaupungin liikuntapaikkoihin edulliseen kymmenen euron kuukausihintaan.

Lisäksi Turussa toimii yli 300 liikuntaa järjestävää seuraa ja yhdistystä. Etsi itsellesi sopiva laji ja lähde mukaan toimintaan!

Myös turkulaiset opiskelijajärjestöt järjestävät opiskelijoille erilaisia liikuntamahdollisuuksia.

Lue lisää:

Klikkaa esite suuremmaksi ja tutustu etuihisi kaupungin vapaa-ajan palveluissa:

Ulkoile

Turussa lenkkipolulle, puistoon ja ulkoilemaan pääsee usein suoraan kotiovelta, myös keskustassa. Opiskelijoiden suosiossa on erityisesti Kupittaan puisto, joka on Suomen suurin, vanhin ja laajin kaupunkipuisto Turun korkeakoulujen kampusten lähellä. Puisto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon.

Myös Urheilupuisto on opiskelijoiden suosima liikuntapaikka. Se sijaitsee aivan ydinkeskustassa.

Lue lisää:

Retkeile

Turussa ja lähiseuduilla on upeita retkimaastoja, historiaa, kauneinta luontoa jokaiseen makuun. Lähiluontoon voi tutustua valmiita kulttuurikuntoilureittejä apuna käyttäen tai vaikkapa geokätköillen:

Kansallispuistot

Kansallispuistoja Varsinais-Suomessa on peräti neljä. Esimerkiksi Kurjenrahkan ulkoilureiteille pääsee Turun keskustasta alle tunnissa. Perille myös julkisilla kulkuvälineillä. Pakkaa eväät reppuun ja lähde retkelle! Lisätietoa kansallispuistojen palveluista, reiteistä ja saapumisesta löytyy luontoon.fi-sivustolta: