Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon keskitetty neuvontapuhelin ja chat

  • Chat ja neuvontapuhelin palvelevat lukiolaisia ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoita
  • Ne palvelevat korona-asioissa ja muissa neuvonta-, ohjaus- ja ajanvarausasioissa 
  • Ensisijaisesti yhteydenotot oman oppilaitoksen terveydenhoitajaan, tarvittaessa yhteys Opiskeluterveydenhuollon keskitettyyn neuvontapuhelimeen tai chattiin
  • p. 02 266 1570
  • Chat vaatii vahvan tunnistautumisen verkkoasiointiin nettipankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

Omaolo.fi-palvelu palvelee 24/7

Tee koronavirustaudin oirearvio Omaolo.fi-palvelussa, joka antaa sinulle toimintaohjeet oireidesi perusteella. Voit tehdä Omaolon oirearvion milloin vain, kunhan pystyt tunnistautumaan vahvasti esim. pankkitunnuksilla. Jos koronanäyte on tarpeellinen, Omaolo tarjoaa sinulle mahdollisuuden varata ajan koronavirustestiin Tyksin Drive-iniin.

Opiskelijoiden koronatestit

Lisätietoa miten hakeutua koronatestiin: Toimi näin jos epäilet tartuntaa itselläsi | Turku.fi

Opiskeluterveydenhuollon poliklinikkavastaanotto

Opiskeluterveydenhuollon keskitetyssä toimipisteessä toimii hoitajan vastaanotot ilman ajanvarausta arkisin klo. 8-10 välisenä aikana 3.3.2023 asti. 6.3.2023 alkaen vastaanottto toimii arkisin kello 10-11. Nämä vastaanotot ovat tarkoitettu niille opiskelijoille, joiden koulutalolla ei ole terveydenhoitajan vastaanottoa ja joiden opiskeluterveydenhuollon palvelut tarjoaa keskitetty toimipiste. Kunkin koulutalon terveydenhoitajalta saa tarkempia tietoa asiasta.

Sähköinen asiointi

Opiskeluterveydenhuollon asiakkaat voivat varata seuraavia aikoja sähköisesti terveydenhoitajalta (ei käytössä koronaepidemian aikana):

  • 1. vuosikurssin terveystarkastus
  • 15 tai 30 minuutin aika
  • influenssarokotus

Opiskeluterveydenhuolto vaikuttaa aktiivisesti opiskeluympäristöön ja tukee opiskelijaa opiskelukyvyn ylläpitämisessä, itsehoidossa, riittävässä elämän hallinnassa sekä terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisessä ja saavuttamisessa.

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa terveydenhuollon palveluita Turussa sijaitsevien toisen asteen ammatillisten oppilaitoksien ja lukioiden opiskelijoille. Palvelut on tarkoitettu opintotukeen oikeutetuissa koulutuksissa opiskeleville.

Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottokäynnit ovat maksuttomia.

Keskitetyssä opiskeluterveydenhuollossa Hämeenkatu 10, 4.krs on käytössä ilmoittautumisautomaatti. Jotta pääset ilmoittautumaan varatulle ajallesi, ole hyvä ja ota mukaasi vastaanotolle viivakoodillinen henkilöllisyyskortti, esim. yhdistetty KELA-henkilökortti, ajokortti tai henkilöllisyyskortti. Huomioi, että ilmoittautuminen tulee tehdä ennen ajanvarauksen alkamisaikaa.

Peruuttamattomasta, käyttämättä jätetystä lääkärin vastaanottoajasta peritään voimassa oleva peruutusmaksu. Lääkärin vastaanottoaika on peruttava viimeistään edeltävänä päivänä tai jos vastaanottopaikka ei ole silloin avoinna, samana päivänä klo 9.00 mennessä.

Koronarokotukset

Lue lisää koronarokotuksita: Koronarokotukset Turussa | Turku.fi