Talous- ja velkaneuvonta

Huom. Talous- ja velkaneuvonnan järjestäminen siirtyy vuoden 2019 alusta alkaen aluehallintovirastoilta sekä kunnilta oikeusapu- ja edunvalvontapiirien tehtäväksi. Turkulaisia lähimpänä palvelee jatkossa Varsinais-Suomen oikeusaputoimisto.

Uudistuksella halutaan yhdenmukaistaa kansalaisten saamia talous- ja velkaneuvonnan palveluja. Lisäksi uudistuksella pyritään ehkäisemään velkaantuneiden ihmisten syrjäytymistä, kun talous- ja velkaneuvonnan palveluja tarjotaan oikeusaputoimistoissa, joista myös oikeudelliset palvelut on tarvittaessa helposti saatavavilla.

Velkaneuvojat avustavat yksityistalouksia ja pienyrittäjiä erilaisissa velkaantumiseen liittyvissä ongelmissa. Asiakkaat saavat apua taloudellisen tilanteensa selvittämisessä, sovintoneuvotteluissa velkojien kanssa sekä velkajärjestelyn hakemisessa tuomioistuimessa. Yhteydenotto tai asiakkaaksi tuleminen velkaneuvontaan ei kuitenkaan lopeta ulosottoa, perintää tai muita vastaavia toimenpiteitä.

Uudet asiakkaat

Otamme uudet asiakkaat puhelinpäivystyksen kautta. Puhelinpäivystys palvelee maanantaista perjantaihin kello 10–11, puh. 02 330 044. 

Jos et pysty soittamaan päivystysaikaan, voit jättää yhteydenottopyynnön sähköpostilla tai palauttamalla alla olevan perustietolomakkeen joko postilla tai sähköpostilla. Kun olet ilmoittautunut uudeksi asiakkaaksi sekä palauttanut pyydetyt tositteet ja selvitykset, talous- ja velkaneuvoja kartoittaa taloudellista tilannettasi ja mahdollisia järjestelykeinoja sekä varaa tarvittaessa tapaamisajan.

Turun kaupungin talous- ja velkaneuvonta palvelee seuraavien kuntien asukkaita: Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Tarvasjoki ja Turku.

Asiasanat: