Lukiokoulutus

Oppilaita turkulaisissa lukioissa on noin 4200.

Turkulaisissa lukioissa kirjoitetaan ylioppilaaksi huipputuloksin vuodesta toiseen - kiitos korkeatasoisen opetuksen ja motivoituneiden opiskelijoiden. Turun ruotsinkielinen lukio, Katedralskolan i Åbo, on Suomen vanhin lukio, jossa muun muassa Mikael Agricola on ollut rehtorina.

Lähes kaikilla Turun lukioilla on opetusministeriön myöntämä erityistehtävä. Näitä ovat ilmaisu, ICT, urheilu, musiikki ja luonnontiede. Lisäksi Turussa toimii merilinja. Lukion erityistehtävä tarkoittaa normaalin lukio-opiskelun ohella tuntikaupalla esimerkiksi improvisaatiota, pelisuunnittelua, ankaraa treeniä, suuria musiikkiproduktioita, laboratoriokursseja yliopistolla ja kenttätutkimusta Saaristomerellä.

Lukion voi suorittaa itselleen sopivimmalla tavalla, esimerkiksi englannin kielellä Turun kansainvälisessä koulussa tai joustavasti Turun iltalukiossa. Opiskelijat voivat valita kursseja kaikista Turun lukioista. Turkulaisista lukioista pääsee maan keskiarvoa paremmin korkeakouluihin.

Jokaisessa Turun kaupungin lukiossa voi suorittaa monissa eri aineissa lukiodiplomin. Suomen, ruotsin ja englannin lisäksi opiskelija voi valita myös saksan, ranskan, espanjan, italian, kreikan, latinan, kiinan tai japanin kielen opinnot. Kaikilla turkulaisilla lukioilla on paljon kansainvälistä toimintaa.

Lukiokoulutuksen palvelualuejohtajana toimii Esko Heikkonen.