Turun ammatti-instituutti

Ammatillisen koulutuksen opiskelijamäärä on noin 6000.

Turun  ammatti-instituutti  kouluttaa  menestyksekkäästi vuosittain tuhansia nuoria ammattiin. Yksilölliset opintopolut varmistetaan henkilökohtaisilla opiskelusuunnitelmilla. Valittavina ovat esimerkiksi huippuosaajan polku, kansainvälisyyspolku tai tukea tarvitsevan opiskelijan polku.

Tarjolla on myös erinomaisia koulutusvaihtoehtoja ylioppilaille. Kahden tutkinnon polku, urheilijan polku sekä yrittäjyyteen kannustavat opinnot tukevat opiskelijoiden tarpeita ja kehittymistä.

Turun ammatti-instituutin opiskelijavaihdot ulkomaisiin yhteistyöoppilaitoksiin sekä eri alojen yrityksiin tuottavat uudenlaista osaamista ja kielitaitoa kulttuurien kohtaamiseen. Yhteistyötä tehdään Euroopan eri maista aina muun muassa Kiinaan ja Kanadaan asti.

Oppimisen pedagogiset ratkaisut ovat monipuolisia, oppimista tukevia, toiminnallisia sekä yhteistyöhön ja verkostoitumiseen kannustavia. Ammateissa tarvittava osaaminen varmistetaan työssäoppimisen jaksoilla yrityksissä sekä monipuolisilla työelämäkontakteilla. Turun ammatti-instituutin yritysyhteistyöverkosto on maamme kattavimpia. Turun ammatti-instituutin opiskelijat työllistyvät muun maan keskiarvoa paremmin.

Opiskelijat saavat ohjausta ja opastusta valintojensa tueksi koko koulutuksensa ajan. Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa VALMA-koulutusta tarjotaan niille nuorille, jotka eivät ole päässeet valitsemalleen alalle, keskeyttäneet opintonsa tai harkitsevat alanvaihtoa.

Kilpailutoiminta mahdollistaa kilpailemisen ammattitaidossa  kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Turun ammatti-instituutin opiskelijat ovat perinteisesti kotiutuneet kilpailuista useiden mitalien kera.

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtajana toimii Hannu Immonen.