Harjoittelu ja oppisopimuskoulutus

Millaista on olla harjoittelussa Turun kaupungilla? 

Saimme iloksemme jututtaa muutamaa harjoittelijaamme. Tutustu heidän kokemuksiinsa.

Poliittisen historian opiskelija Luukas Salonen oli harjoittelussa Turun päivän tuotannossa, Turun kaupungin tapahtumapalveluissa.
 
– Harjoittelu Turun kaupungilla on ollut antoisaa. Olen saanut runsaasti vastuuta työtehtävissäni sekä olla mukana toteuttamassa mielenkiintoisia projekteja.
 
Lue lisää Instagramissa.
Kasvatustieteiden opiskelija Suvi Venäläinen oli harjoittelussa Projektitoimiston Kehittämispalveluissa STEAM-kärkihankkeessa.
 
– Olen päässyt tekemään monipuolisesti töitä hankkeiden parissa ja oma substanssiosaamiseni on otettu huomioon kehittämisessä ja suunnitteluissa.
 
Lue lisää Instagramissa.
AMK:n kulttuurintuottajaopiskelija Eeva Pietilä oli harjoittelussa Tapahtumapalveluissa tekemässä Turun päivää.
 
– Täällä pääsee oikeasti tekemään asioita, harjoittelija ei ole vain kahvinkeittäjä. Olen viihtynyt todella hyvin.
 
Lue lisää Instagramissa.

Korkeakouluharjoittelu

Turun kaupunki on varannut vuodelle 2023 erillisen määrärahan korkeakouluopiskelijoiden harjoittelupaikkojen järjestämiseksi. Harjoittelujakso on enimmillään 3 kk:n mittainen ja harjoittelusta maksetaan palkkaa 1 350 €/kk. Harjoittelulla tarkoitetaan tutkintoihin liittyviä käytännön harjoittelujaksoja tai opinnäytetöiden toteuttamista, joita ei vielä ole suoritettu.

Harjoittelupaikat on tarkoitettu Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun ammattikorkeakoulun sekä Turussa toimivien Diakonia-ammattikorkeakoulun, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Yrkehögskola Novian opiskelijoille. Muiden korkeakoulujen opiskelijoita voidaan palkata harjoittelutehtäviin niiltä tutkinnonaloilta, joita ei voi suorittaa turkulaisissa korkeakouluissa.

 

Korkeakouluharjoittelupaikat

Korkeakouluharjoittelija, Kaupunginarkisto

 

Muut harjoittelupaikat

Teknisen alan harjoittelija, Toimitilojen rakennuttaminen

 

Ammatilliset harjoittelupaikat

www.amisharjoittelu.fi

 

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus on käytännönläheinen tapa opiskella ammattiin. Oppisopimuskoulutus on joko tutkintoon valmistavaa koulutusta tai ammatillista lisäkoulutusta. Oppisopimuskoulutuksessa työssäoppiminen on keskeistä ja suurin osa (n. 80 %) koulutuksesta toteutetaan työpaikalla työtä tehden. Koulutusta täydennetään tietopuolisella teoriaopetuksella, jonka hankinnasta vastaa oppisopimustoimisto.

Oppisopimuksella tarkoitetaan työnantajan ja opiskelijan välistä määräaikaista työsopimusta tai virkamiehen määräaikaista oppisopimusta, jossa työnantaja maksaa oppisopimusopiskelijalle virka- tai työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Oppisopimus solmitaan työnantajan, oppisopimusopiskelijan ja oppisopimustoimiston kesken.

Oppisopimusmahdollisuuksia voit kysyä suoraan siitä virastosta ja toimipaikasta, jonka toimialaan kuuluvaan ammattiin haluat kouluttautua.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta saa Turun oppisopimustoimistosta ja TE-palveluista.

Julkaisemme oppisopimuspaikkojamme Kuntarekryssä