Nuoren urheilijan stipendi

Tavoitteena on huomioida ja tukea menestyneitä turkulaisia nuoria urheilijoita. Stipendi myönnetään kuluneen vuoden aikana saavutetusta kansallisesta tai kansainvälisestä menestyksestä yksilö- ja joukkuelajin urheilijoille tai koko joukkueelle.

Kohderyhmä

Turkulaiset 13-20-vuotiaat nuoret urheilijat tai vastaavat ikäryhmän turkulainen joukkue. Ikäryhmään kuuluvat henkilöt määritellään syntymävuoden perusteella. Urheilijan kotikunta eli vakinaisen kotiasunnon osoite tulee olla Turussa. Nuoren edustama liikunta- tai urheiluseura voi olla myös ulkopaikkakuntalainen. Joukkuestipendiä hakevan joukkueen on edustettava turkulaista seuraa tai liikuntaa järjestävää yhdistystä tai oltava sen jäsen.

Stipendin myöntämisen kelpoisuusvaatimukset

Kansallisen tason menestykseksi katsotaan vähintään kultamitali nuorten tai aikuisten SM-kisoissa / SM-sarjassa. Kansainvälisen tason menestykseksi katsotaan vähintään mitalisijat PM- ja EM-tasolla tai vähintään pistesija MM-tasolla. MM-tasoksi rinnastetaan Nuorten Olympialaiset, Paralympialaiset ja Universiadit.

Tutustu tarkempiin jakoperusteisiin sekä lue lisää stipendiin määrän vaikuttavista tekijöistä liikuntalautakunnan avustusperiaatteista. 

Hakuohjeet

Hakuaika päättyy 15.11. Hakuajan jälkeen ennen vuoden loppua eli ajalla 16.11.–31.12. saavutettuun menestykseen perustuva hakemus tulee lähettää 31.12. mennessä. Anomuksen voi tehdä seura tai liikuntaa järjestävä yhdistys tai yksityishenkilö. Yksilöstipendi maksetaan urheilijan tilille. Joukkuestipendi maksetaan seuran tilille.

Asiasanat: