Muut tukimuodot

Vuokrattavat tilat

Järjestöt voivat vuokrata hyvinvointitoimialan tiloja käyttöönsä. Lisäksi päätettiin, että järjestölle, joiden toiminta tukee sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa, annetaan tila ilman rahallista vastiketta.

Turkulaiset lapsi- ja nuorisoryhmät ja vammaisjärjestöjen ryhmät voivat vuokrata nuorisotiloja maksutta. Muut yhdistykset voivat vuokrata tiloja edulliseen hintaan.

Maksuton toiminta

Turkulaisten urheiluseurojen alle 20-vuotiaat liikkuvat pääosin maksutta kaupungin omistamissa liikuntapaikoissa. Aikuiset voivat vuokrata tiloja edullisesti. Liikunta- ja retkeilyvälineitä erilaisiin lajein voi vuokrata tai lainata.

Nuorisokortti on maksuton henkilökohtainen kortti, joka myönnetään 9–18-vuotiaille nuorille. Kortilla voi osallistua nuorisotilojen toimintaan, saada alennuksia nuorisotoimen järjestämistä tapahtumista ja yritysten tarjoamia etuja.

Koulutus

Liikuntapalvelukeskus tarjoaa turkulaisten seurojen ohjaajille, valmentajille, vanhemmille ja toimihenkilöille maksutonta koulutusta mm. ohjaustaidoista, valmennuksesta, ravitsemuksesta, taloudenhoidosta ja viestinnästä. Seurakoulutukset toteutetaan yhteistyössä naapurikuntien ja Lounais-Suomen Liikunnan ja Urheilun kanssa.