Muut tukimuodot

Rahastojen & säätiöiden jakamat varat

Kaupungin hallinnoimien rahastojen tuotoista sekä säätiöiden omaisuudesta voidaan erillisellä päätöksellä jakaa varoja niiden sääntöjen mukaisten tarkoitusperien tukemiseen. Varojen jako liittyy aina tiettyyn teemaan, ja voidaan toteuttaa esimerkiksi ideakilpailuna. Varojen hakeminen tapahtuu kaupungin tuki- ja avustusjärjestelmän kautta. Ohessa lisätietoa ajankohtaisista varainjaoista:

Vuokrattavat tilat

Järjestöt voivat vuokrata hyvinvointitoimialan tiloja käyttöönsä. Lisäksi päätettiin, että järjestölle, joiden toiminta tukee sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa, annetaan tila ilman rahallista vastiketta.

Turkulaiset lapsi- ja nuorisoryhmät ja vammaisjärjestöjen ryhmät voivat vuokrata nuorisotiloja maksutta. Muut yhdistykset voivat vuokrata tiloja edulliseen hintaan.

Maksuton toiminta

Turkulaisten liikunta- ja urheiluseurojen alle 20-vuotiaat liikkuvat pääosin maksutta kaupungin omistamissa liikuntapaikoissa. Aikuiset voivat vuokrata tiloja edullisesti. Liikunta- ja retkeilyvälineitä tai muita vapaa-ajan tarvikkeita voi lainata/vuokrata eri lajeihin.

Nuorisokortti on maksuton henkilökohtainen kortti, joka myönnetään 9–18-vuotiaille nuorille. Kortilla voi osallistua nuorisotilojen toimintaan, saada alennuksia nuorisotoimen järjestämistä tapahtumista ja yritysten tarjoamia etuja.

Koulutus

Liikuntapalvelukeskus tarjoaa turkulaisten seurojen ja yhdistysten ohjaajille, valmentajille, opettajille ja muille seuratoimijoille maksutonta koulutusta mm. ohjaustaidoista, valmennuksesta, ravitsemuksesta, johtamisesta, sponsoroinnista, taloudenhoidosta ja viestinnästä. Seurakoulutukset toteutetaan yhteistyössä naapurikuntien ja Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa.