Jäitkö ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa?

Älä jää toimettomaksi!

Turun ammatti-instituutissa on jatkuvassa haussa lukuisia koulutuksia läpi vuoden. Jatkuva haku - haussa olevat koulutukset
Mikäli et löytänyt sopivaa koulutusta, täytä Tiedustelulomake niin opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä.

Vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella myös suoraan oppilaitoksista:

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA

Koulutus on tarkoitettu peruskoulun käyneille nuorille, joilla ei vielä ole toisen asteen koulutusta tai eivät ole käyneet muuta yksivuotista nivelvaiheen koulutusta. Valman tavoitteena on antaa valmiudet siirtyä ammatilliseen perustutkintoon. Opetus on ilmaista.

Koulutuksen sisältö

  • Ammattialoihin tutustuminen
  • Työelämän perusvalmiuksien hankkiminen
  • Opiskeluvalmiuksien vahvistaminen
  • Ammatillisen tutkinnon osat tai osa-alueet

Lisätietoja ja hakutiedot nuorille: Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus VALMA nuorille, päiväkoulutus

Lisätietoa ja hakuohjeet 18-29 -vuotiaille: Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus

Yhteystiedot:

Ideoita urasuunnitteluun

Turun Ohjaamo kerää saman katon alle useita alle 30-vuotiaille tarkoitettuja palveluja. Ohjaamo on matalan kynnyksen piste Turun keskustassa osoitteessa Käsityöläiskatu 10 (Työpiste). Ohjaamossa on tarjolla nuorille muun muassa työllistymis- ja ohjauspalveluita, asumisneuvontaa ja tukea nuoren hyvinvointiin. Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto tarjoaa Ohjaamossa TE-toimiston palveluita, työnhakuneuvontaa sekä koulutus- ja uraohjausta.

Ohjaamon kesä-heinäkuun aukioloajat:
Päivystys etänä ma-pe puhelimitse ja sähköpostilla klo 10-16,  chat ti-pe klo 12-15.

NuortenTurku on kaikille alle 29-vuotiaille nuorille tarkoitettu tietoa, neuvontaa ja ohjausta tarjoava palvelupiste. Pisteessä voivat asioida myös nuorten vanhemmat, muut nuorten kanssa työskentelevät sekä alan opiskelijat.

Vamos Turku tarjoaa matalan kynnyksen yksilö- ja ryhmävalmennusta 16–29-vuotiaille turkulaisille nuorille. Toiminnan päämäärät nousevat nuoren tarpeista ja tavoitteista. Toiminnallista tukea tarjotaan nuoren lähiympäristöissä niin kotona, koulussa kuin vapaa-ajalla. Yksilövalmennuksessa tuetaan nuoren kasvua, kehitystä ja hyvinvointia. Ryhmävalmennus on kohdennettu nuorille, jotka tarvitsevat intensiivistä yksilöllistä valmennusta koulunkäyntiin kiinnittymiseen ja elämänhallinnan tueksi.

NuortenTurun ja Vamoksen löydät osoitteesta: Yliopistonkatu 25 A 4. krs (Yliopiston Apteekin talo).

Turun kaupungin Työpiste auttaa ja neuvoo työllistymisessä. Työpisteen tärkein tehtävä on saattaa työ ja tekijät yhteen.

Perusopetuksen lisäopetus

Turun kristillisen opisto, kymppiluokka.

Lukiostartti on tarkoitettu ilman toisen asteen koulutuspaikkaa vailla oleville. Lukiostartissa kerrataan peruskoulun ydinaineita ja samalla opiskellaan lukiokursseja. Lukiostartissa on mahdollisuus korottaa peruskoulun arvosanoja. Lukiostartti kestää puolesta vuodesta vuoteen. Keväällä voi osallistua toisen asteen yhteishakuun tai jatkaa opiskelua iltalukiossa. Lukiostarttiin ilmoittaudutaan elokuussa opinto-ohjaaja Anna-Mari Kiilille, anna-mari.kiili@turku.fi. Mukaan tulee ottaa peruskoulun päättötodistus. Lukiostartissa suoritetut lukiokurssit kelpaavat suorituksiksi muissa lukioissa.

Lisätietoja:
www.turuniltalukio.fi

Eritysopetuksena järjestettävä ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus tai Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus
Bovallius-ammattiopisto
Tiedustelut: opinto-ohjaaja Sari Halenius, p. 040 900 4203
Haku: www.opintopolku.fi

Asiasanat: