Puolalanmäen musiikkilukio

Puolalanmäen lukion musiikkilinjalle valitaan vuosittain 52 uutta opiskelijaa. Musiikkilinjalla on mahdollista yhdistää opintoihin runsaasti monipuolisia musiikin kursseja. Tarjolla on mm. kuoroja, orkesteri, soitin- ja yksinlauluopetusta, bänditoimintaa, säveltämistä, musiikin ilmaisua ja johtamista.

Lukio haluaa tukea musiikin harrastusta ja tarjota monipuolisia elämyksiä ja kokemuksia musiikin parissa. Tavoitteena ei ole ammattilaisten kouluttaminen, mutta niitä jotka tähtäävät musiikin ammatteihin, pyritään tukemaan mahdollisuuksien mukaan. Opiskelijoistamme osa jatkaa opintojaan Sibelius-Akatemiassa, Turun Ammattikorkeakoulun ja Konservatorion eri musiikkilinjoilla tai yliopiston musiikkitieteen laitoksella.

Musiikki kuuluu ja näkyy jokapäiväisessä opiskelussa. Erilaiset konsertit ja muut esiintymiset tarjoavat elämyksiä koko koulun väelle. Kuorot ja orkesteri, bändit sekä laulu- että soitinopiskelijat esiintyvät omissa konserteissaan vähintään pari kertaa vuodessa. Perinteiset joulukonserttimme, kuorojen ja orkesterien lukuisat esiintymiset ja joka toinen vuosi järjestettävä “Valon aika” -joulukonsertti rikastuttavat osaltaan koko Turun ja lähiseudun kulttuurielämää.

Vuosittain kuorot tai orkesteri tekevät konserttimatkan ulkomaille ja koulussamme vierailee esiintyjäryhmiä eri maista.

Hakeminen ja valintaperusteet

Musiikkilukioon haetaan yhteishaussa. Musiikkilukion valintapisteet muodostuvat keskiarvosta (enintään 10) ja musiikkipisteistä (enintään 10). Pakollisessa soveltuvuushaastattelussa arvioidaan opiskelijan musikaalisuutta ja sopivuutta lukio-opiskeluun. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät lukion Hakijalle-sivuilta.

Yhteystiedot

Aurakatu 11
20100 Turku

puh. 050 4323 644

Lisätietoja

Kaupunginosa/Alue: