Kerttulin lukion urheilulinja

Kerttulin urheilulukiossa on edustettuna yli 30 urheilulajia. Lajikohtaista aamuvalmennusta tarjotaan 14 lajissa 23 lajivalmentajan johdolla. Muiden lajien urheilijat osallistuvat ominaisuusvalmennukseen tai harjoittelevat erikseen sovitulla tavalla oman valmentajansa suunnitteleman ohjelman mukaan.

Urheilulukio on avoin kaikkien Suomessa kilpailutoimintaa järjestävien lajien harrastajille. Kerttulin urheilulukiossa opiskelevan on mahdollista urheilu-uran edetessä päästä Turun Seudun Urheiluakatemian tarjoamaan tehostettuun valmennukseen. Tehostettu valmennus räätälöidään yksilöllisesti ottamalla huomioon urheilijan tarpeet. Harjoittelu mahdollistetaan koulupäivän aikana myös muina aikoina kuin urheilulukion valmennusryhmissä aamuisin.

Hakeminen

Urheilulinjalle haettaessa pisteytys jakautuu kolmeen osaan: lukuaineiden ja liikunnan yläkoulun päättötodistuksen keskiarvoon, lajiliittopisteisiin ja soveltuvuuspisteisiin. Urheilulinjalle hakevan tulee täyttää urheilijatietolomake ja palauttaa se yhteishaun päättymiseen mennessä Kerttulin urheilulukioon. Urheilijatietolomake löytyy Kerttulin lukion ja Turun Seudun Urheiluakatemian kotisivulta. Kerttulin lukion urheilulinjalle hakeva palauttaa lomakkeen: Kerttulin lukio, Kaarinankatu 3, 20500 Turku

Urheilulukioon pyrkiville järjestetään laji- ja/tai ominaisuustestit. Testit järjestetään ilman erillistä kutsua kaikille urheilulinjalle hakeville. Tarkat ajat ja paikat ilmoitetaan lähempänä testipäivää Kerttulin lukion, Turun ammatti-instituutin ja Turun Seudun Urheiluakatemian nettisivuilla. Jokaisen hakijan on osallistuttava testiin.

Urheilulukioiden opiskelijavalinnan kriteerit: Hakijan ylin mahdollinen pistemäärä on 20 pistettä, joka muodostuu keskiarvopisteistä (enintään 10 p.) ja urheilu- ja soveltuvuuspisteistä (enintään 10 p.). Katso täältä tarkemmat pisteytysperiaatteet.

Lisätietoa

Kerttulin lukion omat sivut: www.kerttulinlukio.fi

Käyntiosoite: 

Kaarinankatu 3
20500 Turku

Puhelin:

Kanslia 040 173 8915
Rehtori 044 907 2349
Turun kaupungin puhelinvaihde 02 330 000
Sähköposti: 
kerttulin.lukio@turku.fi

Aukioloajat

Kanslia
Ma - Pe 08:15 - 14:35
Kaupunginosa/Alue: