Koulutapaturmat ja niiden korvaaminen

Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112 ja toimi puhelimessa annettujen ohjeiden mukaisesti

Mikä on koulutapaturma?

Koulutapaturma on oppilaalle koulussa tai koulumatkalla sattunut äkillinen, ulkoisen ruumiinvamman aiheuttava odottamaton tapahtuma. Koulutapaturmina korvataan myös sellaiset vammat, jotka ovat syntyneet opintokäynnillä, opintoretkellä, leirikoulussa, kerhossa tai välittömällä matkalla niihin, mikäli ne sisältyvät koulun toimintasuunnitelmaan.

Koulumatkalla tulee käyttää yleisesti liikennöitävää ja turvalliseksi katsottavaa kulkuväylää.  Turun kaupungin oppilaitoksissa opiskelevat oppilaat on vakuutettu LähiTapiolassa tapaturman varalle.

Ilmoita tapaturmasta välittömästi opettajalle tai kouluterveydenhoitajalle.

Toimintaohjeet tapaturman sattuessa

Lievät koulupäivän aikana sattuneet tapaturmat hoitaa kouluterveydenhoitaja tai mikäli hän ei ole paikalla, opettaja hoitaa.

  • Tarvittaessa oppilas lähetetään yhteispäivystykseen Tyks, T-sairaala, Savitehtaankatu 1.
  • Hammastapaturmissa ohjataan kaupungin terveyskeskuksen hammashoitolaan
  • Mikäli oppilaan käytössä olevat silmälasit rikkoutuvat lääkärinhoitoa edellyttävän tapaturman yhteydessä, korvaa vakuutus niiden korjauskustannukset tai jos korjaaminen on mahdotonta, entistä vastaavat hankintakulut.
  • Koululla terveydenhoitaja tai opettaja tekee vahinkoilmoituksen LähiTapiolaan.

Koulutapaturmissa ensisijainen hoitopaikka on Tyksin yhteispäivystys, mutta halutessaan huoltaja voi kuitenkin itse viedä lapsen hoidettavaksi myös yksityiselle lääkäriasemalle. Huoltaja saa koulusta vakuutustodistuksen, joka tarvitaan hoitoon mennessä. Tämä todistus antaa hoitolaitokselle oikeuden laskuttaa suoraan LähiTapiolaa.

Huoltaja voi halutessaan maksaa kulut ensin itse ja hakea korvausta LähiTapiolasta.

Lisätietoja

Lisätietoja korvausasioista saa soittamalla LähiTapiolaan puh. (09) 453 2316.