Nuohous

Rakennuksen omistaja, haltija tai toiminnanharjoittaja vastaa siitä, että tiloissa olevat tulisijat ja savuhormit nuohotaan säännöllisesti ja asianmukaisesti. Ilmanvaihtokanavat ja -laitteet pitää myös huoltaa ja puhdistaa siten, että niistä ei aiheudu palovaaraa.

Varsinais-Suomen maakunnassa on käytössä piirinuohousjärjestelmä, jossa pelastuslaitos on valinnut jokaiselle nuohouspiirille piirinuohoojan. Piirinuohooja on itsenäinen yrittäjä ja vastaa oman piirinsä nuohottavista kohteista ammattitaitoisesti ja laadukkaasti. Nuohoojat ilmoittavat tulemisestaan postilaatikkoon jätettävällä lapulla, johon on kirjattu kiinteistölle varattu nuohousaika ja nuohoojan tiedot mahdollisia nuohousajan muutoksia varten.

Jos nuohooja havaitsee vikoja tai puutteita tulisijoissa, savuhormeissa, tikkaissa tai turvavarusteissa, hänen on ilmoitettava niistä kirjallisesti sekä asiakkaalle että pelastuslaitokselle.

Vastuuorganisaatio: 
Varsinais-Suomen pelastuslaitos
Palvelu on tarjolla kielillä:
Suomi
Ruotsi
Luokittelu: 

Toimipisteet

Turun keskuspaloasema

Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen alueella on käytössä piirinuohousjärjestelmä. Pelastuslaitos ei tuota itse nuohouspalveluja

Palvelun toteutustapa: 
Muu
Palvelutuottaja: 
Piirinuohoojat
Vastuuorganisaatio: 
Varsinais-Suomen pelastuslaitos
Palvelun kieli: 
Suomi
Ruotsi

Hinnat

nuohousyksikkö, väh. 45 yksikköä
0,77e + alv 24%