Ikäihmisten perhehoito

Perhehoito on hoivan ja huolenpidon järjestämistä perhehoitajan tai vanhuksen kodissa. Se on kunnan järjestämää palvelua ja sitä haetaan vanhuspalveluista. Perhehoidon järjestämistä määrittelee perhehoitolaki.

Lyhytaikaista perhehoitoa saa noin 1–2 viikkoa kerrallaan tai tarpeen mukaan. Osavuorokautista perhehoitoa voi saada päivän tai yön ajaksi perhekodissa tai omassa kodissa. Hoidettava voi tulla perhekotiin aamulla ja lähteä iltapäivällä. Kotona perhehoito kestää muutamasta tunnista 1–2 vuorokauteen. Jos asuminen omassa kodissa ei ole mahdollista, voi ikäihmiselle hakea pitkäaikaista paikkaa perhehoidosta.

Perhehoito voi sopia ikäihmiselle, joka tarvitsee arkeensa ohjausta, tukea tai läsnäoloa enemmän kuin muilla kunnan palveluilla voidaan järjestää. Hänellä ei kuitenkaan voi olla sairaalahoidon, muun ammatillisen hoidon, 2 henkilön avustamisen tai säännöllisen yöaikaisen avustamisen tarvetta.

 

Vastuuorganisaatio: 

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
Palveluluokittelu: 

Toimipisteet

Yli 18-vuotiaiden omaishoidon tuen yhteystiedot

Kotona asuvat vanhukset, jotka tarvitsevat perhehoitoa.

Omaishoidon tuen ohjaajat neuvovat vanhusten perhehoitoon liiittyvissä asioissa. Omaishoidon tuen asiakasnumero 02 262 6777 (ma, ti, to ja pe klo 9-11, ke klo 13-15). 

Palvelun toteutustapa: 

Itse tuotettu palvelu

Vastuuorganisaatio: 

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Aukioloajat

Omaishoidon tuen asiakasnumero
Ma - Ti 09:00 - 11:00
Ke 13:00 - 15:00
To - Pe 09:00 - 11:00