Perhehoito, vanhukset

Perhehoito on hoivan ja huolenpidon järjestämistä joko perhehoitajan kodissa tai vanhuksen omassa kodissa. Se on kunnan järjestämää palvelua. Perhehoidon järjestämistä määrittelee perhehoitolaki. Voit hakea palvelua kunnan vanhuspalveluista. Lyhytaikaista perhehoitoa järjestetään yleensä 1–2 viikkoa kerrallaan. Jakson pituus sovitaan tarpeen mukaan.

Osavuorokautista perhehoitoa järjestetään vain päivän tai yön ajaksi perhekodissa tai hoidettavan kotona. Hoidettava tulee perhekotiin esimerkiksi aamulla ja lähtee omaan kotiinsa iltapäivällä. Jos asuminen omassa kodissa ei ole mahdollista, voit hakea pitkäaikaista paikkaa perhehoidosta, jossa hoidettava muuttaa perhekotiin asumaan.

Perhehoitaja voi tulla myös hoidettavan kotiin osaksi päivää tai yöksi, jos se on hoidon kannalta paras ratkaisu. Kotiin järjestettävä perhehoito kestää yleensä muutamasta tunnista yhteen tai kahteen vuorokauteen. 

Vastuuorganisaatio: 

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
Palveluluokittelu: 

Toimipisteet

Yli 18-vuotiaiden omaishoidon tuen yhteystiedot

Kotona asuvat vanhukset, jotka tarvitsevat perhehoitoa.

Omaishoidon tuen ohjaajat neuvovat vanhusten perhehoitoon liiittyvissä asioissa. Omaishoidon tuen asiakasnumero 02 262 6777 (ma, ti, to ja pe klo 9-11, ke klo 13-15). 

Palvelun toteutustapa: 

Itse tuotettu palvelu

Vastuuorganisaatio: 

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Aukioloajat

Omaishoidon tuen asiakasnumero
Ma - Ti 09:00 - 11:00
Ke 13:00 - 15:00
To - Pe 09:00 - 11:00