Ultraäänitutkimukset ja -seulonnat raskauden aikana

Äitiyshuollon ultraääniyksikkö täydentää äitiysneuvoloiden toimintaa ja palvelee raskaana olevia turkulaisia naisia. Yksikössä tehdään pääasiassa raskausajan vapaaehtoisia ja maksuttomia seulontaultraäänitutkimuksia. Tutkimukset edellyttävät äitiysneuvolan asiakkuutta. Muista kuin lakisääteisistä ultraäänitutkimuksista peritään poliklinikkamaksu 41,20€. Käyttämättä jääneestä hoitajan tai lääkärin ultraäänikäyntiajasta peritään käyttämättä/peruuttamatta jätetyn käyntiajan maksu 50,80 €. 

Yksikössä tehdään myös gynekologisia ultraäänitutkimuksia, joihin tarvitaan terveyskeskuslääkärin lähete. Tutkimuksista peritään poliklinikkamaksu 41,20€. Käyttämättä jääneestä lääkärin ultraäänikäyntiajasta peritään käyttämättä/peruuttamatta jätetyn käyntiajan maksu 50,80 €. 

Vastuuorganisaatio: 

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
Palveluluokittelu: 

Toimipisteet

Ultraääniyksikössä käydään ensimmäisen neuvolakäynnin jälkeen. Odottava äiti voi halutessaan ottaa tutkimukseen mukaan yhden henkilön joko puolison tai tukihenkilön. HUOM! Korona epidemian aikana puolison tai tukihenkilön läsnäolo ei ole sallittua. Odottajat yksin vastaanotoille. Tämä voimassa toistaiseksi. Vastaanotolle ei saa tulla sairaana. Ultraäänitutkimuksessa virtsarakon on oltava tyhjä. Myös lävistyskorut on poistettava ennen tutkimusta.

Puhelin:

Puhelin 02 266 2176

Palvelun toteutustapa: 

Itse tuotettu palvelu

Vastuuorganisaatio: 

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Aukioloajat

Aukioloajat
Ma - To 08:00 - 15:30
Pe 08:00 - 14:00

Poikkeusaukioloajat

6.7.2020 - 19.7.2020
Suljettu

Hinnat

Raskaana olevien ultraäänitutkimukset
Maksuton
Gynekologisista ultraäänitutkimuksista peritään poliklinikkamaksu