Historian museo

Historian museon toteuttamisesta päätettiin Turun kaupunginvaltuustossa osana Suomi100 -juhlapäätöstä huhtikuussa 2017. Historian museo tulee kertomaan tarinoita Turun ja Suomen historiasta elämyksellisesti uutta tekniikkaa hyödyntäen. Museon suunnitellaan valmistuvan vuoteen 2029 mennessä. Parhaillaan hankkeessa on käynnissä on jatkovalmisteluvaihe, jonka aikana tarkoitus on edetä mm. tilaratkaisujen suunnittelussa ja museon sisältöjen työstämisessä.

Uusi museo tulee tuomaan Turkuun matkailijoita ja on vahva lisä lapsille ja lapsiperheille suunnattuun tarjontaan. Museon tavoitteena on vahvistaa käsitystä paikallisesta historiasta ja omista juurista. Lisäksi museo toimii kokeilu- ja testauspaikkana turkulaisille innovaatioille ja tuotteille sekä mahdollistaa kaupunkilaisten ja kolmannen sektorin toimintaa antamalla tilaa näiden omille tuotannoille

Hanke jakaantuu kahteen toisiinsa tiivisti liittyvään projektiin. Tila-projektin puitteissa valmistellaan sijaintiin ja museorakennukseen liittyviä kysymyksiä. Sisältö ja konsepti-projektin puitteissa keskitytään museon toimintoihin ja palveluihin sekä muuhun sisältösuunnitteluun.

Lisätietoja
http://www.turku.fi/historian-museo

Historian museo

Turun strateginen ohjelma: 
Yrittävä ja osaava Turku
Budjetti: 
810 000 €
Projekti alkoi: 
03/2017
Projekti päättyy: 
12/2029
Vastuuhenkilö: 
Joanna Kurth
Projektin yhteystiedot: 
joanna.kurth@turku.fi
Organisaatio: 
Vapaa-aikatoimiala