Keskustan kehittämisen kärkihanke

Kokonaisvaltaiseen kaupunkikehittämiseen tähtäävällä kärkihankkeella tavoitellaan Turun keskustan kilpailukyvyn ja vetovoiman vahvistamista niin liiketoiminnan ja matkailun kuin asumisen näkökulmista.

Yhtäältä tavoitteena on vahvistaa elinvoimaisen kaupunkikeskustan asemaa kaupunkilaisten yhteisenä viihtyisänä ympäristönä parantamalla julkisia kaupunkitiloja, lisäämällä ympärivuotista houkuttelevuutta sekä varmistamalla vilkkaan kulttuurielämän ja vireän tapahtumatoiminnan edellytykset kaupungin keskustatilassa. Toisaalta halutaan löytää keinoja kaupallisen keskustan elinvoiman vahvistamiseen ja uskon palauttamiseen keskustaan kohdistuviin investointeihin. Tavoitteena on lisäksi varmistaa, että keskusta on tulevaisuudessakin saavutettavissa kaikilla liikennemuodoilla niin kansainvälisesti, kansallisesti kuin seudullisestikin.

Keskustan kehittämisen kärkihanke koostuu kolmesta tavoitteellisesta painopistealueesta, jotka luovat pohjan elävän ja vetovoimaisen kaupunkikeskustan kehittämiselle:
• Saavutettava ja helposti kuljettava keskusta
• Kaupallisesti houkutteleva keskusta
• Viihtyisä ja elävä kohtaamisten keskusta

Lisätietoja Keskustan kehittämisen verkkosivulta: http://www.turku.fi/keskustan-kehittaminen

Keskustan kehittämisen kärkihanke

Projekti alkoi: 
03/2015
Projekti päättyy: 
12/2021
Vastuuhenkilö: 
Riitta Birkstedt
Projektin yhteystiedot: 
riitta.birkstedt@turku.fi
Organisaatio: 
JT/Kärkihankkeet