Kahvilat ja ravintolat

Ruissalon kahviloissa ja ravintoloissa nautit maukkaan lounaan tai vietät virkistävän kahvihetken merellisissä maisemissa. Tarkista ajantasaiset aukioloajat kahviloiden ja ravintoloiden omilta verkkosivuilta tai Facebookista.

Avelia   
Hevoskarintie 23

Telakka-alueella sijaitsevan Gallerian yhteydessä toimii tunnelmallinen Turkulaine Gaggui kahvila.
Kahvin seuraksi tarjolla on pientä suolaista ja makeaa. Kahvilassa on myös A-oikeudet.

 

Cafe Vanha Tammi   
Ruissalon puistotie 215

Cafe Vanha Tammi sijaitsee Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Tule nauttimaan kahvia, pullaa ja keittolounasta tropiikin siimekseen.

 

Villa Promenade 
Kansanpuistontie 76

Kansanpuistossa sijaitseva Villa Promenade tunnettiin noin kymmenen vuotta nimellä Aurinkoravintola. Vuonna 2011 huvilan nimi vaihdettiin Villa Promenadeksi. Uuden nimen alkuperä tulee paikan historiasta. Tunnelmallisessa kahvilassa on tarjolla suolaisia ja makeita kahvileipiä, jäätelöä ja virvoitusjuomia. Kahvilalla on A-oikeudet.

                              Kahvila Villa Promenade

 

Honkapirtti  
Albert Ravilan raitti

Honkapirtissä on tarjolla kahvia ja oman leipomon herkkuja. Poikkea ulkoilun lomassa vaikkapa perinteikkäästi hernekeitolle ja pannukakulle!
Honkapirtin suunnitteli ja toteutti JR 14, joka oli vuosina 1941–1944 käydyssä sodassa pääasiassa turkulaisista ja Turun ympäristöpitäjistä koottu jalkaväkirykmentti. Honkapirtistä haluttiin tehdä retkeilykohde, jonka avulla hankituilla varoilla voitaisiin auttaa vaikeuksissa olevia lähimmäisiä.

 

Turun Pursiseura
Ruissalon puistotie 316

Turun Pursiseuran ravintolassa voi nauttia arkisin lounaan, johon kuuluu alkusalaatti ja kahvi. Lisäksi tarjolla on gluteeniton ja laktoositon à la carte -menu. Ruokalistalla painottuu erityisesti kala.
Turun Pursiseuran ravintolarakennus oli alun perin yksityishuvila, jonka Turun kaupunki pakkolunasti Suomen ensimmäiseksi siviililentoterminaaliksi.

 

Villa Kuuva
Kuuvantie 198

1800-luvun puolivälissä rakennettu huvila on aiemmin ollut vain yksityiskäytössä. Kahvilassa on tarjolla leivonnaisia, kakkuja, voileipiä ja salaatteja.
Lasikuistilta voi ihailla upeaa merimaisemaa.

 

                               ​​​​

Villa Saaro
Saarontie 59

Kahvila Villa Saaro sijaitsee Ruissalon leirintäalueella Saaronniemessä. Villa Saarosta saa täytettyjä leipiä ja leivonnaisia. Kahvilalla on A-oikeudet.
Turun kaungin omistama empiretyylinen huvila on kulttuurihistoriallisesti arvokas. Rakennus on vuodelta 1850, ja lasiseinäinen veranta rakennettiin siihen vuonna 1887.

 

Ruissalon Kylpylä 
Ruissalon puistotie 640

Ruissalon Kylpylän aulassa on viihtyisä kylpyläkahvila, josta saa monenlaista makeaa ja suolaista syötävää.
Merisalissa puolestaan voi nauttia aamiais-, lounas- tai päivällisbuffetista tai à la carte -menusta.

 

Kesäkahvila Paratiisi
Iso-Pukintie 39

Kesäkahvila Paratiisi sijaitsee pitsihuvila Villa Bella Vistan tiloissa ja on auki kausiluonteisesti.
Villa Bella Vistan suunnitteli arkkitehti Helge Rancken ja rakennutti liikemies-kauppias Karl Arthur Lindblom vaimonsa Johannan kanssa vuosina 1892-1894. Huvilaan kuului alun perin myös laituri ja uimahuone.

 

Ravintola - Aura Golf ry
Ruissalon puistotie 536

Aura Golfin Oaky Restaurants tarjoaa arkisin lounasta ja iltamenun. Viikonloppuisin tarjolla on annosruokailua ja bistromenu. Saatavilla on myös joka aamu valmistettuja leivonnaisia ja suolaisia leipiä sekä jäätelöä ja virvokkeita.

Ruissalon telakka 
Hevoskarintie 23

Ruissalon Telakan uudistuneen pizzerian laiturilla nautitaan artesaanipizzojen lisäksi italialaisia antipastoja ja laadukkaita viinejä. Telakalla sijaitsee myös Gustav Tenlénin mukaan nimetty ravintola, joka tarjojaa savustettua BBQ-ruokaa.

Tilausravintolat

 

Marjaniemi
Marjaniementie 50

Villa Marjaniemen rakennutti Rettigin tehtailijasuku v. 1850. Nykyään se toimii kokous-, juhla- ja saunatilana.
Villa Marjaniemen keittiöstä voi eri tilaisuuksiin valita esimerkiksi maukkaan à la carte -menun, noutopöytämenun tai kokouslounaan.

 

Villa Y-hovi
Ruissalon puistotie 585

Viehättävän Villa Y-hovin rakennuksen on rakennuttanut August Juselius 1890-luvulla arkkitehti K.V. Reiniuksen suunnitelmien mukaan.
Huvila toimii häiden, kokouksien, perhejuhlien ja muiden tilaisuuksien pitopaikkana. Pitopalvelu valmistaa ruokatarjoilut asiakkaan toiveiden mukaisesti.

 

Myyntimiesten sauna
Kuuvantie 197

Myyntimiesten sauna kauniissa Kuuvannokassa on varattavissa ympäri vuoden ja sinne voi tilata pitopalvelun tai tuoda omat ruoat ja juomat mukanaan.