Sairaalahoito potilaan kotona

Kotisairaala on erikoissairaanhoitoa, joka toteutetaan potilaan suostumuksella kunnon ja hoitomenetelmien salliessa hänen kotonaan. Hoitoon pääsee lääkärin lähetteellä.

Kotisairaalapotilaita ovat mm. insuliinihoitoiset diabeetikot, syöpäpotilaat, suonensisäistä antibioottihoitoa ja punasolusiirtoa vaativat sekä sydämen vajaatoimintaan hoitoa tarvitsevat. Potilaat ohjautuvat kotisairaalaan sairaalapalveluista, terveysasemien, päivystyksen, Tyksin tai yksityislääkäreiden lähettäminä. Hoitojakson aikana potilas on Turun sairaalapalveluiden potilas ja tarvittaessa hän voi tulla osastohoitoon. Kotisairaalan sairaanhoitajat tekevät hoitokäyntejä arkisin ja viikonloppuisin klo 7.00-21.00. Myös lääkäri tekee kotikäyntejä. Mikäli potilaalla esiintyy ongelmia yöaikana, hän voi ottaa yhteyttä kaupunginsairaalan vuodeosasto 27:een (yhteystiedot toimipisteet-kohdassa).

Vastuuorganisaatio: 
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Toimipisteet

Kotisairaala

turkulaiset, lääkärin lähetteellä.

Kotisairaala on avoinna ma-su klo 07.00-21.00. Kotisairaalan potilaiden yöaikaiset yhteydenotot Turun kaupunginsairaalan osasto 27:lle, p. 02 266 2027.Asiakas maksaa hoidosta ns. hoitokäyntimaksun, joka sisältää hoitojakson aikana kotisairaalan lääkärin määräämät tutkimukset sekä niihin liittyvät kuljetusmaksut.

Palvelun toteutustapa: 
Itse tuotettu palvelu
Vastuuorganisaatio: 
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Puhelin:

Puhelin (02) 266 2027
Palvelun toteutustapa: 
Itse tuotettu palvelu
Vastuuorganisaatio: 
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala