Seikkailupuisto 40 vuotta

Tänä vuonna tulee kuluneeksi pyöreät 40 vuotta siitä, kun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto aloitti toimintansa. Pyöreitä juhlivan Seikkailupuiston juhlavuoden ohjelmassa on esimerkiksi oman Puuhakirjan julkistus ja synttärijuhlat sekä SeikkisAreena.

Seikkailupuiston juhlavuosi käynnistyi puistoalueelle rakentuneen lapsia osallistavan värikkään Valoinstallaation myötä. Turku 2029 -säätiö tuki valoinstallaation toteutusta. Puistossa tullaan näkemään myös yllättäviä ja ihmeellisiä vieraita vuoden varrella!

Avaruutta ja Aikavarkaita

Talvilomalla lapset pääsivät tulevaisuuden arkkitehteina rakentamaan futuristisen kaupungin. Ihmeelliset rakennelmat, valot ja äänimaailma johdattivat vierailijat tulevaisuuden kaupungin elämänmenoon. Yleisö pääsi tutustumaan kaupungin elämään talvilomaleirin päätteeksi. Puistossa vieraili talvilomalla myös Aura of Puppetsin jättinukkeja Beluga-valas ja harpisti sekä Pia Kaleniuksen Varpusen lento.

Juhlavuoden kunniaksi Seikkis saa oman puuhakirjan. Kirjaan on koottu hauskoja tehtäviä, visaisia pulmia ja ihmeellisiä sokkeloita. Kirjan tehtävät houkuttelevat värittämään, piirtämään ja askartelemaan. Puuhakirjan voi ostaa mm. Seikkailupuiston kesän Infopisteeltä, Biologiselta museolta, Luostarimäen käsityöläiskorttelista sekä Turun linnasta.

Teatteriesitysten lisäksi Timantti-teatterissa päästiin ratkomaan Aikavarkaan Arvoituksia jännittävässä teatteriseikkailussa. Seikkiksen lähihistorian rekvisiitat ja hahmot herätettiin eloon sadunomaisessa juonessa, johon lapset pääsivät osallistumaan.

Kesällä Seikkailupuistossa jatkettiin puistotaiteilija-konseptia yhteistyössä taiteilijoiden kanssa. Yllätyksellisiä kohtaamisia ja lapsia osallistavaa toimintaa oli tarjolla koko kesäkauden ajan. Puistoon kohosi myös Koidetantti  -lasten omat taidekontti työpajoineen ja Soiva Satupuu kutsui istahtamaan juurelleen hetkeksi. Luovuutta ruokittiin myös luontokirjoittamisen työpajoissa sekä elokuvatyöpajoissa. Suositut taideleirit, taidepajat ja Liikennekaupunki toivat paljon kesäiloa osallistujille.

Seikkisen synttärit ja muita kesäiloja

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston synttäreitä vietettiin kesän alkajaisiksi 8.6 klo 18 alkaen. Lahjaksi Seikkailupuisto sai lasten ja perheiden tekemän savireliefin. Tämä yhteisötaideteos on rakentunut Seikkiksen taideohjaajien vetämissä maksuttomissa taidepajoissa vuosina 2020 ja 2021. Synttäreihin kuuliuvat myös herkut ja ilmapallot sekä yllätysohjelmaa, puitossa voi kohdata erilaisia eläin- ja ihmishahmoja. Lisäksi juhlavuoden biisi saa ensisoittonsa, jonka aineksia kerättiin lapsilta ja perheiltä. Saman aikaisesti vietetettiin kaksipäiväistä Seikkis-Areenaa 8.-9.6., joka toi puistoon mielenkiintoisia henkilöitä keskustelemaan lastenkulttuurista.

Elokuussa Brinkkalan galleriaan kohoaa Salaperäiset Surisijat- näyttely Näyttely kutsuu näkemään ja kokemaan kaikilla aisteilla sisältäen myös sanataidetta.


Seikkailupuiston taidepajat, harrastuskerhot -ja kurssit, puistotaiteilija-toiminta ja esitykset syntyvät taiteen ammattilaisten lapsille tuottamina palveluina. Lastenkulttuuria syntyy myös lasten ja taiteilijoiden yhteistyönä tai lasten itsenäisenä ilmaisuna.

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto tukee lasten kulttuurisia oikeuksia tarjoamalla monipuolista taide- ja kulttuuritoimintaa lapsille ja nuorille, lapsiperheille sekä kouluille ja varhaiskasvatukselle ympäri vuoden. Seikkailupuisto on perustettu vuonna 1982 ja se on osa valtakunnallista lastenkulttuurikeskusten verkostoa.

Tervetuloa juhlimaan juhlavuotta yhdessä!

Juhlavuoden tapahtumia:

21.1.-27.2. Valoinstallaatio esillä puistossa

14.-17.2. Talvilomakurssi Tulevaisuuden arkkitehdit

17.4. Noitien pääsiäinen

2.5.–23.6. ja 8.6.-23.6. Aikavarkaan arvoitukset- teatteriseikkailu Timantissa  

8.6. Seikkiksen 40-vuotissynttärit ja kesäkauden avaus 
8.-9.6. SeikkisAreena 

8.6. -31.12. Koidetantti-taidekontin näyttelyt ja muuta ohjelmaa

5.8.–11.9. Salaperäiset Surisijat- näyttely Brinkkalan galleriassa

19.-21.10. Nukketeatterin kummitus -syyslomatapahtuma.

Marraskuussa Luovien käsien harrastuskerhon näyttely kaupunginkirjastossa.

Marraskuussa Lapsen oikeuksien viikolla ohjelmaa Seikkailupuistossa.