Seikkis Live

Seikkis Live on Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston kesällä 2020 tehty viikoittainen livelähetys, johon Seikkailupuiston kesäkävijät pääsivät osallistumaan netin välityksellä. Lähetykset on edelleen nähtävillä Seikkailupuiston YouTube-kanavalla.

Seikkis Live on lapsia osallistava ja aktivoiva sekä mielikuvitusta kutkutteleva. Ohjelmassa seikkaillaan mahtavien hahmojen johdolla Seikkailupuistossa ja Turun kiinnostavissa paikoissa, kuten Turun Linnassa ja Tuomiokirkossa. Kaikkein parasta on se, että Seikkis Liveen voi osallistua asuitpa missäpäin tahansa Suomea tai jopa ulkomailla! 

Lähetysajat ja sisällöt (menneet jaksot)

  • pe 12.6.2020 klo 14: Käydään Turun linnassa ja tutustutaan geokätköilyn saloihin sekä löydetään aarre. Samalla mietitään avun antamisen tärkeyttä.
  • to 18.6.2020 klo 14: Vieraillaan Koroisilla ja tehdään kukkaseppeleitä.
  • pe 26.6.2020 klo 14: Tutustutaan Turun tuomiokikkoon, etsitään harrastusta kirjastosta sekä kokeillaan valokuvasuunnistusta.
  • pe 3.7.2020 klo 14: Käydään Aboa Vetuksessa, leivotaan sekä istutetaan kasveja. 
  • pe 10.7.2020 klo 14: Vieraillaan Luostarinmäen käsityöläiskorttelissa, tutustutaan Seikkailupuistoon ja pidetään tarinahetki.
  • pe 17.7.2020 klo 14: Vieraillaan Brinkhallin kartanossa, kokeillaan parkouria ja sirkustelua, sekä tehdään sadetanssi.
  • pe 24.7.2020 klo 14: Tutustutaan Turun historialliseen satamaan, haaveillaan matkustamisesta ja tutustutaan eri kulttuureihin, sekä kokeillaan larppausta, eli liveroolipelaamista.
  • pe 31.7.2020 klo 14: Vieraillaan Kuralan kylämäessä, leikitään perinneleikkejä ja MiniSeikkiksessä tutustutaan varjoteatteriin.

Saavutettavuus

Ohjelmaa katsoaksesi tarvitset nettiyhteyden ja laitteen, jolla ohjelmaa voi katsoa (esimerkiksi puhelin, tabletti tai tietokone). 

Ohjelma puhutaan suomeksi ja tekstitetään myöhemmin. 

Soveltuu pääosin liikuntarajoitteisille. Haen harrastusta ja MiniSeikkis -osioiden aktiviteetit saattavat vaatia hieman soveltamista esimerkiksi toteutuspaikan tai liikelaajuuksien suhteen. 

Ohjelman osiot on suunnattu erityisesti esiopetus- ja alakouluikäisille (1-6 lk), mutta eri osiot voivat hyvin sopia myös isommille ja pienemmille katsojille. Ohjelmalla ei ole ikärajoitusta, mutta aktiviteetteja kannattaa kokeilla yhdessä aikuisen kanssa.