Taideleirit

Seikkailupuiston taideleirit kesällä 2022 ovat päiväleirejä joissa pääpaino ohjelmassa on taidetyöpajatoiminnassa. Leiri ovat tarkoitettu 2012-2014 syntyneille lapsille. Kaikkien leirien ohjelmaan sisältyvät lounas ja välipala.

Toimintamme perusajatuksena on, että taide ja kulttuuri kuuluvat jokaiselle lapselle.

Taiteella ja kulttuurilla on suuri merkitys lapsen kasvussa ja kehityksessä. Taiteellinen toiminta tukee lasten osallisuutta. Taidetoiminnassa opitaan yhteisöllisyyttä, tunnetaitoja ja toisen huomioon ottamista. Leireillä tutustutaan monipuolisesti taidetoimintaan ja harjoitellaan taiteen välineiden käyttöä sekä kokeillaan erilaisia tekemisen tapoja turvallisesti.

Taideleirin hinta on 130 €, juhannusviikon nelipäiväisen leirin hinta on 105 € (ei sisarusalennuksia). Leirimaksu laskutetaan leirin jälkeen.

Leiriaikataulut ja teemat

Päivittäinen leiriaika on klo 8–16.30. Aloitus- ja päättymiskellonajoista ei jousteta yksittäisten lasten kohdalla. Päivittäinen yhteisohjelma alkaa klo 9, joten leiriläisten tulee olla paikalla viimeistään klo 8.45.
 

Värikäs luonto
ma-pe 6.–10.6.2022

 Lähde mukaan mielikuvitusvaellukselle värikkään luonnon siimekseen! Inspiraatio puhkeaa kukkaan kesän aistimusten äärellä. Leirillä toteutamme kipsiveistokset, jotka tulevat esille Seikkailupuiston pihalla sijaitsevaan juhlavuoden galleriatilaan, Koidetanttiin. Näyttelyyn tulevien veistosten lisäksi leirillä mm. maalataan yhdessä, tehdään veistoksellinen mobile, aurinkovärjätään iloiset kangaskassit, sekä taiteillaan kollaasiteos yhdistelemällä piirtämistä ja yksinkertaista grafiikkaa luonnon materiaaleilla. Lempeä luovuus, täältä tullaan!


Kuninkaallinen kesä
ma-pe 13.–17.6.2022

Kullattuja kruunuja, hohtavia helmikoruja, sormuksia joka sormelle, valtavia valtikoita ja mahtavia miekkoja – kuvittele rikkauksia ja kimmeltäviä kalleuksia pursuileva kuninkaallinen hovi!  Tule valmistamaan kimmeltäviä kruunuja ja riipuksia Turun linnassa sijaitsevaan salaiseen käytävään. Leirillä valmistuneet teokset ovat esillä salaiseen käytävään rakentuvassa aarrekammiossa, joka avataan osana Prinsessan matka- nimistä näyttelyä. Näyttely avautuu marraskuussa 2022 ja valottaa Katariina Jagellonican elämänvaiheita prinsessasta kuningattareksi. Leiri toteutetaan yhteistyössä Turun Linnan kanssa. Osallistujat pääsevät leirin aluksi opastetulle vierailulle Turun linnaan. Linnan näyttelyyn esille menevien töiden lisäksi kurssilla mm. maalataan yhdessä, tehdään valtikka ja muita aarteita, sekä otetaan oma kuninkaallinen valokuva ja tehdään kuvalle upeat kehykset. 

Leirin ensimmäisenä päivänä toteutetaan vierailu Turun linnaan, Seikkailupuisto järjestää bussikuljetuksen Seikkailupuistosta linnalle ja takaisin.
 

Uskomaton Ulkoilmasirkus
ma-to 20.–23.6.2022

Tule mukaan Uskomattomaan Ulkoilmasirkukseen harjoittelemaan akrobatiaa, tasapainoilua, ilma-akrobatiaa ja jongleerausta! Leirillä hyödynnämme Seikkailupuiston monipuolista ympäristöä ja kokeilemme tuoreita taitojamme leikkipuiston sopukoissa. Rankkasadepäivän yllättäessä teemme sirkusaiheisia askarteluja – leiriltä kotiutuvat ainakin omatekoiset jongleerauspallot! Ohjattujen tuokioiden lisäksi aikaa on myös omille ja yhteisille leikeille.

Rankkasateella olemme sisällä, mutta pientä tuulta ja tihkua emme säikähdä.
 

Timanttinen teatterileiri
ma-pe 27.6–1.7.2022

Teatterileirillä raotamme verhoa... ja hyppäämme esiin! Kivalla porukalla kokeilemme erilaisia draamailmaisun keinoja - miten jättiläinen kävelee, miten hiippaillaan hissunkissun, miten melutaan niin, että koko puisto raikaa! Sovitamme roolivaatteita, etsimme nukketeatterin salaisuutta, teemme kasvomaalauksia ja kerromme yhdessä tarinoita. Kokeillaanko vielä, miltä tuntuu näytellä kameran edessä? Teatterileirillä esiinnymme myös Seikkiksen puistokävijöille. Miltä tuntuisi putkahtaa Seikkiksen puistoon rooliasussa, ulkoiluttaa omaa lemmikkipehmoa, ja tanssia sen kanssa musiikin siivin?
 

Ohjeet turvallisiin leiripäiviin koronavirusepidemian aikana

Leirillä toimitaan pienessä ryhmässä turvallisesti ja keskitytään taiteen tekemiseen.

Leirille ei saa tulla sairaana. Jos lapsella on mitään sairastumiseen viittavia oireita, hän ei voi osallistua leirille. Jos lapsi sairastuu leiripäivän aikana, vanhempien on haettava hänet välittömästi.

Lapset pesevät leirillä kätensä aina sinne tullessaan sekä sieltä kotiin lähtiessään. Lisäksi kädet pestään ulkoa tultaessa ja ennen ruokailua. Aikuiset valvovat käsihuuhteen käyttöä.

Lue huolellisesti leirikirjeessä olevat lisäohjeet. Kirje lähetetään sähköpostilla ennen leirin alkua.

Muuta huomioitavaa

  • Leiritoimintaan osallistuvalla lapsella ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taideharrastamisesta. Kiinnostus taiteita kohtaan, kyky kuunnella ohjeita sekä ryhmätyöskentelytaidot ovat tärkeitä ominaisuuksia onnistuneen leiriviikon takaamiseksi.

  • Mikäli lapsella on avustaja koulussa tai vapaa-ajalla, myös leirille tarvitaan mukaan avustaja. Avustajasta ilmoitetaan leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. 

  • Seikkailupuiston työntekijät eivät vastaa lapsen lääkityksestä. Mikäli lapsella on jokin lääkitys, tarvitaan mukaan avustaja. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen leireille aukeaa maanantaina 25.4.2021 klo 9 alla olevien linkkien kautta. Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen leirin alkua. Ilmoittautuminen on sitova.

Jokaisella leiriläisellä pitää olla huoltajan henkilö- ja laskutustietojen kohdalla oman huoltajan tiedot.

Onnistuneesta varauksesta tulee varausvahvistus sähköpostiisi. Jos et saa vahvistusta, tarkista roskaposti- ja tarjoukset kansio. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä toimistoon.

Mikäli leiri on täynnä, voit ilmoittautua jonoon. Jos paikkoja vapautuu, saat sähköpostiin ilmoituksen paikasta ja sinulla on vuorokausi aikaa vahvistaa varauksesi.

Ilmoittautumislinkit

Ilmoittautuminen alkaa ma 25.4. klo 9.00

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: