Taideleirit

Seikkailupuiston taideleirit kesällä 2023 ovat päiväleirejä joissa pääpaino ohjelmassa on taidetyöpajatoiminnassa. Leiri ovat tarkoitettu 2012-2015 syntyneille lapsille. Kaikkien leirien ohjelmaan sisältyvät lounas ja välipala.

Toimintamme perusajatuksena on, että taide ja kulttuuri kuuluvat jokaiselle lapselle.

Taiteella ja kulttuurilla on suuri merkitys lapsen kasvussa ja kehityksessä. Taiteellinen toiminta tukee lasten osallisuutta. Taidetoiminnassa opitaan yhteisöllisyyttä, tunnetaitoja ja toisen huomioon ottamista. Leireillä tutustutaan monipuolisesti taidetoimintaan ja harjoitellaan taiteen välineiden käyttöä sekä kokeillaan erilaisia tekemisen tapoja turvallisesti. Leirien ohjaajina toimivat oman taiteenalansa tuntevat ammattilaiset.

Taideleirin hinta on 140 €, juhannusviikon nelipäiväisen leirin hinta on 115 € (ei sisarusalennuksia). Leirimaksu laskutetaan leirin jälkeen.

Leiriaikataulut ja teemat

Päivittäinen leiriaika on klo 8–16.30. Aloitus- ja päättymiskellonajoista ei jousteta yksittäisten lasten kohdalla. Päivittäinen yhteisohjelma alkaa klo 9, joten leiriläisten tulee olla paikalla viimeistään klo 8.45.
 

Taidetta ja liikettä
ma-pe 5.–9.6.2023

Lennetään, liidetään, aaltoillaan ja kieputaan yhdessä kohti kesää! Kesän ensimmäisen taideleirin teemana on liike, johon tutustutaan kuvataiteen eri tekniikoin. Leirillä muun muassa marmoroidaan paperia, valmistetaan viipperät ja mobilet, askarrellaan thaumatrooppeja ja maalataan yhdessä kesäinen, liikkuva maalaus, joka herää henkiin animaation keinoin. Lisäksi viikon aikana tutkaillaan ruutujen ja raitojen leikkiä, värejä ja optisen taiteen illuusioita piirtämällä ja maalamalla. Leiriviikon kruunaa lasten teoksista koottava näyttely, jota vanhemmatkin pääsevät ihastelemaan! 


Kesä tuntuu taiteelta
ma-pe 12.–16.6.2023

Miltä muovailtavan pehmeä savi tuntuu käsissä, miltä sade kuulostaa mehukkaan vihreillä puiden lehdillä? Mikä on sateen väri, entä miltä punainen tuoksuu? Minkälainen kuvasta tulee, jos sen maalaakin silmät kiinni? Tällä taideleirillä nautitaan kesästä, väreistä, muodoista ja erilaisista materiaaleista kaikin aistein. Leirillä mm. taiteillaan sadesoittimet ja värikäs tuulikello, tutkitaan miten eri aineet ja värit reagoivat keskenään maalauspaperilla, tehdään savitöitä ja maistellaan taiteellisia leivoksia. Leiriviikon kruunaa lasten teoksista koottava näyttely, jota vanhemmatkin pääsevät ihastelemaan!
 

Kepparimestarit
ma-to 19.–22.6.2023

Kipua kepparin satulaan: tällä taideleirillä harjoitellaan koulu- ja lännenratsastusta! Leirille voit osallistua myös ilman omaa heppaa, sillä leiriviikon alussa järjestetään kepparityöpaja. Ratsastuksen lisäksi huolletaan kehoa ja opetellaan rentoutumista, jotka ovat tärkeitä taitoja jokaisessa urheilulajissa. Tunnit on suunniteltu siten, että jokaiselle löytyy omantasoiset tehtävät. Treenataan sään mukaan sisällä tai ulkona. Leirillä pääset tutustumaan toisiin keppariharrastajiin ja uusiin ihaniin hevosiin hulmuavine harjoineen! Leirin lopuksi järjestetään hauskat kepparikilpailut, jonne toivotamme aikuiset tervetulleiksi kannustamaan!
 

Uskomaton Ulkoilmasirkus
ma-pe 26.–30.6.2023

Liity mukaan Uskomattomaan Ulkoilmasirkukseen harjoittelemaan tasapainoilua, yksilö- ja ryhmäakrobatiaa ja jongleerausta! Leirillä hyödynnämme Seikkailupuiston monipuolista ympäristöä ja kokeilemme tuoreita taitojamme leikkipuiston sopukoissa. Lisäksi valmistetaan omat jonkkapallot ja tehdään luovia harjoitteita, pelataan erilaisia pelejä ja ulkoillaan. Sirkuksen maailmasta löytyy jokaiselle sopivaa tekemistä kannustavassa ilmapiirissä! Aikaisempaa kokemusta sirkuksesta ei tarvita. Leireille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin kokeneemmatkin sirkusharrastajat. Opettajat huomioivat jokaisen leiriläisen lähtötason ja tarvittaessa vaikeuttavat tai helpottavat harjoituksia. Leiriviikon kruunaa yhdessä esitettävä pieni sirkusesitys, jota vanhemmat ja kaverit pääsevät katsomaan!
 

Kuninkaallinen kesä -animaatiokurssi
ma-pe 31.7.–4.8.2023. 
Kuninkaallinen kesä -animaatiokurssi

Ohjeet leiripäiviin 

Leirillä toimitaan pienessä ryhmässä turvallisesti ja keskitytään taiteen tekemiseen.

Ethän tuo sairasta lasta leirille. Jos lapsi sairastuu leiripäivän aikana, vanhempien on haettava hänet mahdollisimman pian.

Lue huolellisesti leirikirjeessä olevat lisäohjeet. Kirje lähetetään sähköpostilla ennen leirin alkua.

Muuta huomioitavaa

  • Leiritoimintaan osallistuvalla lapsella ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taideharrastamisesta. Kiinnostus taiteita kohtaan, kyky kuunnella ohjeita sekä ryhmätyöskentelytaidot ovat tärkeitä ominaisuuksia onnistuneen leiriviikon takaamiseksi.

  • Mikäli lapsella on avustaja koulussa tai vapaa-ajalla, myös leirille tarvitaan mukaan avustaja. Avustajasta ilmoitetaan leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. 

  • Seikkailupuiston työntekijät eivät vastaa lapsen lääkityksestä. Mikäli lapsella on jokin lääkitys, tarvitaan mukaan avustaja. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen leireille aukeaa maanantaina 3.4.2023 klo 9 alla olevien linkkien kautta. Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen leirin alkua. Ilmoittautuminen on sitova.

Jokaisella leiriläisellä pitää olla huoltajan henkilö- ja laskutustietojen kohdalla oman huoltajan tiedot.

Onnistuneesta varauksesta tulee varausvahvistus sähköpostiisi. Jos et saa vahvistusta, tarkista roskaposti- ja tarjoukset kansio. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä toimistoon.

Mikäli leiri on täynnä, voit ilmoittautua jonoon. Jos paikkoja vapautuu, saat sähköpostiin ilmoituksen paikasta ja sinulla on vuorokausi aikaa vahvistaa varauksesi.

Ilmoittautumislinkit

Ilmoittautuminen alkaa ma 3.4.2023 klo 9.00

Kaupunginosa/Alue: