Taideleirit

Seikkailupuiston taideleirit kesällä 2021 ovat päiväleirejä joissa pääpaino ohjelmassa on taidetyöpajatoiminnassa. Kesä kaupungissa ja Retki satumetsään taideleirit ovat 2009–2013 syntyneille lapsille. Elämää Satupuussa ja Löytoretki espanjan kielen maailmaan ovat 2011-2013 syntyneille lapsille. Kaikkien leirien ohjelmaan sisältyvät lounas ja välipala.

Toimintamme perusajatuksena on, että taide ja kulttuuri kuuluvat jokaiselle lapselle.

Taiteella ja kulttuurilla on suuri merkitys lapsen kasvussa ja kehityksessä. Taiteellinen toiminta tukee lasten osallisuutta. Taidetoiminnassa opitaan yhteisöllisyyttä, tunnetaitoja ja toisen huomioon ottamista. Leireillä tutustutaan monipuolisesti taidetoimintaan ja harjoitellaan taiteen välineiden käyttöä sekä kokeillaan erilaisia tekemisen tapoja turvallisesti.

Taideleirin hinta on 130 €, juhannusviikon nelipäiväisen leirin hinta on 105 € (ei sisarusalennuksia). Leirimaksu laskutetaan leirin jälkeen.

Leiriaikataulut ja teemat

Päivittäinen leiriaika on klo 8–16.30. Aloitus- ja päättymiskellonajoista ei jousteta yksittäisten lasten kohdalla. Päivittäinen yhteisohjelma alkaa klo 9, joten leiriläisten tulee olla paikalla viimeistään klo 8.45.

Kesä kaupungissa

ma–pe 7.–11.6.2021

Kesä kaupungissa-leiri johdattelee osallistujat tutustumaan mielikuvituskaupunkien ja metropolien vilinään! Leiriviikon aikana maalataan mm. yhteinen kaupunkiaiheinen kollaasimaalaus, rakennetaan kaupunki-installaatio pahvista sekä tehdään teos kipsistä. Leirillä kokeillaan myös animaation tekemistä, joka on mielenkiintoinen tapa tuottaa luovaa sisältöä! 

Retki satumetsään

ma–pe 14.–18.6.2021

Tule mukaan seikkailemaan ja tallustelemaan satumetsään! Leirin teemana on myyttinen luonto ja silloin seikkaillaan tonttujen, maahisten ja muun metsänväen jalanjäljissä kohti metsän siimestä. Leirillä maalataan yhteinen luontoaiheinen maalaus, otetaan luontokuva ja muokataan siitä teos, johon tehdään pahviset kehykset. Lisäksi tehdään luontonaamarit ja kokeillaan animaation tekemistä.

Elämää Satupuussa

ma–to 21.–24.6.2021

Tällä leirillä luomme yhdessä Satupuuhun elämää! Aloitamme jokaisen päivän leikkien ja liikkuen, ja sukellamme musiikin siivittämänä mielikuvitusmaailmoihin. Pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan oman satuolentosi Satupuun pienoismalliin sekä halutessasi myös sepittämään satuolentosi tarinan. Tarinoiden pohjalta Seikkailupuistoon nousee kesällä 2022 puiston 40v -juhlavuoden kunniaksi Lasten Soiva Satupuu. Millaisia asukkaita sinun Satupuussasi asuu? Tule mukaan mielikuvitusseikkailuun!

Löytöretki espanjan kielen maailmaan

ma-pe 28.6.-2.7.2021

"¡Hola! Moikka! Lähde mukaamme seikkailuun! Leirillä tutustumme yhdessä espanjan kieleen ja kulttuuriin teatterin ja musiikin keinoin. Sukellamme espanjankieliseen maailmaan, joka päivä vähän erilaisen teeman kera. Matkustamme viidakkoon, Madridin kautta Meksikoon... Tutustumme mm. espanjankielisten maiden kulttuuriin, musiikkiin ja luontoon. Opimme laulaen ja soittaen esimerkiksi tervehtimään espanjaksi, harjoittelemme, värejä jne. Bienvenidos! Tervetuloa mukaan!

Ohjeet turvallisiin leiripäiviin koronavirusepidemian aikana

Leirillä toimitaan pienessä ryhmässä turvallisesti ja keskitytään taiteen tekemiseen.

Leirille ei saa tulla sairaana. Jos lapsella on mitään sairastumiseen viittavia oireita, hän ei voi osallistua leirille. Jos lapsi sairastuu leiripäivän aikana, vanhempien on haettava hänet välittömästi.

Lapset pesevät leirillä kätensä aina sinne tullessaan sekä sieltä kotiin lähtiessään. Lisäksi kädet pestään ulkoa tultaessa ja ennen ruokailua. Aikuiset valvovat käsihuuhteen käyttöä.

Lue huolellisesti leirikirjeessä olevat lisäohjeet. Kirje lähetetään sähköpostilla ennen leirin alkua.

Muuta huomioitavaa

  • Leiritoimintaan osallistuvalla lapsella ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taideharrastamisesta. Kiinnostus taiteita kohtaan, kyky kuunnella ohjeita sekä ryhmätyöskentelytaidot ovat tärkeitä ominaisuuksia onnistuneen leiriviikon takaamiseksi.

  • Mikäli lapsella on avustaja koulussa tai vapaa-ajalla, myös leirille tarvitaan mukaan avustaja. Avustajasta ilmoitetaan leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. 

  • Seikkailupuiston työntekijät eivät vastaa lapsen lääkityksestä. Mikäli lapsella on jokin lääkitys, tarvitaan mukaan avustaja. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen leireille aukeaa torstaina 22.4.2021 klo 9 alla olevien linkkien kautta. Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen leirin alkua. Ilmoittautuminen on sitova.

Jokaisella leiriläisellä pitää olla huoltajan henkilö- ja laskutustietojen kohdalla oman huoltajan tiedot.

Onnistuneesta varauksesta tulee varausvahvistus sähköpostiisi. Jos et saa vahvistusta, tarkista roskaposti- ja tarjoukset kansio. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä toimistoon.

Mikäli leiri on täynnä, voit ilmoittautua jonoon. Jos paikkoja vapautuu, saat sähköpostiin ilmoituksen paikasta ja sinulla on vuorokausi aikaa vahvistaa varauksesi.

Ilmoittautumislinkit

Ilmoittautuminen alkaa to 22.4. klo 9.00

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: