RETKIPAKETTI: Aikavarkaan Arvoitukset -teatteriseikkailu

Aikavarkaan Arvoitukset-teatteriseikkailu on tarkoitettu esikouluilaisille sekä 1–3.-luokkalaisille. Yhteen teatteriseikkailuun voi osallistua max 25 lasta ja ohjaaja/opettaja. Yhden seikkailun pituus on n. 30min. Aikavarkaan Arvoitukset on varattavissa ryhmille ma-pe 2.-25.5.2022 klo 10–12.30.

Hei te urheat lapset!

Tarvitsen juuri teidän apuanne!

Tämä on salainen viesti ja avunpyyntö: Ilkikurinen velho, Aikavaras, on saapunut Seikkailupuistoon. Aikavarkaalla on salaperäinen kammio, johon hän on kaapannut taikaolentoja ja -esineitä menneisyydestä: jättiläisen nimeltä Juurinen, Jääkuningattaren, lohikäärme Eivorin, Vellamo-haltian ja minut, noita Agathan. Aikavaras aikoo muuttaa ajan kulkua ja varastaa myös teidän aikanne - ja se pitää estää! Aikavaras on taikonut lukitus-loitsuja ja arvoituksia tekojensa suojaksi - jos arvoitukset ratkeavat, loitsut purkautuu ja taikaolennot pääsevät omaan aikaansa.

Löytyykö teiltä rohkeutta ja neuvokkuutta auttaa meitä taikaolentoja ja purkaa yhteisvoimin Aikavarkaan loitsut? Jos päätätte ottaa tehtävän vastaan, saapukaa Seikkailupuiston Timantti-teatteriin sovittuna ajankohtana.

Teitä toiveikkaana odottaen,
Noita Agatha von Gyllenmöbel

P.S Tässä vielä pieni sanasto, jos kirjeessäni oli teille uusia sanoja, ettekä tiedä mitä ne tarkoittavat:

Ilkikurinen: kepposia tekevä
Menneisyys: aika ennen tätä päivää. Esimerkiksi eilispäivä tai sata vuotta sitten
Kammio: suuri huone, jossa säilytetään jotakin
Loitsu: taikasanoja sisältävä runo tai loru
Noita, velho: ihmishahmo, jolla on taikavoimia
Arvoitus: tehtävä, joka pitää yhdessä ratkaista
Timantti-teatteri: rakennus Seikkailupuistossa

Opettajat/ ohjaajat

Aikavarkaan arvoitukset on osallistava ja jännittävä teatteriseikkailu, kuin lasten pakopelihuone, jossa oppaan johdolla lapset ratkaisevat erilaisia arvoituksia esimerkiksi ikäryhmälle sopivista päättelytehtävistä liikunnallisiin tehtäviin. Aikavarkaan arvoitukset on yhteinen elämys. joka antaa hieman jännitystä ja onnistumisen kokemuksia ryhmälle. Kaveria kannustamalla ja timanttisella tiimityöllä lapset saavat yhteiset haasteet ratkaistua! Opettajan/ohjaajan rooli on kannustaa omaa ryhmäänsä, olla oppaan tukena esimerkiksi valitessa tiettyyn tehtävään sopivia lapsia ja hän voi itsekin osallistua, jos tuntee ryhmänsä siitä hyötyvän. Seikkailu tapahtuu hämärästi valaistussa Timantti-teatterissa ja seikkailutunnelmaa luovat erilaiset valot ja äänimaisemat sekä teatterisavu, joka on terveydelle vaaratonta. Ryhmän oppaina toimii seikkailussa esiintyvät hahmot, joita esittävät teatteri-ilmaisunohjaajat Aliisa Kallio ja Katariina Tamminen. Valosuunnittelijana Antti Kulmala.

GRILLIPAIKKA
Ryhmät voivat käyttää Seikkailupuiston grillipaikkaa. Mukaan omat eväät ja tulentekovälineet. Seikkailupuisto tarjoaa polttopuut.

RYHMÄT

Teatteriseikkailu on varattavissa ryhmille 2.5. -25.5.2022. Yhteen teatteriseikkailuun voi osallistua oman esiopetusryhmän tai koululuokan kanssa (max 25 lasta ja ohjaaja/opettaja). Hinta 5€ / lapsi (ohjaajat/opettajat maksutta)
klo 10–10.30   
klo 11–11.30
klo 12–12.30  

Teatteriseikkailu avautuu kesällä kaikille 8.6. – 23.6.2022. Tiedotamme kellon ajat myöhemmin.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen aukeaa ma 4.4.2022 klo 9. Omalle ryhmälle varataan oma teatteriseikkailuaika ilmoittautumislinkkien kautta. Teatteriseikkailu tulee varata viimeistään edeltävänä päivänä klo 9 mennessä. Varausta ei voi tehdä soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä Seikkailupuiston toimistoon: 0449072986 (ma-to klo 9–15)

 ma 2.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

ti 3.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

ke 4.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

to 5.5. 2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

pe 6.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun


ma 9.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

ti 10.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

ke 11.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

to 12.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

pe 13.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun


ma 16.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

ti 17.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

ke 18.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

to 19.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

pe 20.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun


ma 23.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

ti 24.5.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun

ke 25.2022 Ilmoittautuminen teatteriseikkailuun
 

MAKSUTAVAT

  • Puiteostotilaus / Elämyspolku (Turun kaupungin sisäinen laskutus): Ostotilauslomake on tuotava ryhmän jokaisella käyntikerralla. Ostotilauslomake annetaan taidepajan ohjaajalle pajaan tultaessa. 
  • Käteis- ja korttimaksu: Maksu suoritetaan Seikkailupuiston toimistoon taidepajaan tultaessa. Huom! Emme ota vastaan 50-500 €:n seteleitä. Seikkailupuiston toimisto sijaitsee Seikkailutalossa, leikkitilan takana.
  • Laskutus: Laskutustiedot (ks. alla) ja lopullinen osallistujamäärä annetaan taidepajan ohjaajalle pajaan tultaessa.
     
    • Laskun maksaja on yksityishenkilö (esim. vanh. yhdistyksen rahastonhoitaja): maksajan nimi, henkilötunnus ja osoite
    • Laskun maksaja on organisaatio (esim. kaupunki, päiväkoti): maksavan tahon nimi, Y-tunnus ja laskutusosoite / verkkolaskutustiedot.

TURVALLISUUS

Lue Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston turvallisuusohjeet ennen ohjattuun toimintaan osallistumista. Tarvittaessa lisäohjeita paikan päällä.