Seikkailupuiston teatteri

Elämyspolku

Seikkailupuiston teatterin esityksiin voi osallistua Elämyspolku-toiminnan kautta. Elämyspolun teatterivierailut tehdään kolmannella, viidennellä ja yhdeksännellä luokalla.

Ikäsuosituksista

Ikäsuositukset ovat suuntaa-antavia. Alle 1-vuotiaat pääsevät esityksiin ilmaiseksi. Poikkeuksena ovat erityisesti aivan pienille suunnatut esitykset.

Useampien ikäsuositusten kohdalla on enemmänkin kyse lapsen persoonasta kuin iästä. Paljon on myös kiinni siitä, kuinka tottunut teatterikävijä lapsi on. Isommille suunnattujen esitysten kerrontatapa ja rakenne ovat erilaisia kuin pienempien katsojien esityksissä. Esitykset voivat sisältää myös pelottavia yksityiskohtia ja voimakkaampia efektejä, jotka saattavat olla liian jännittäviä pienemmille katsojille.

Teatteri antaa lapselle turvallisen mahdollisuuden kohdata jännittäviä tilanteita sekä käsitellä erilaisia tunteita, kuten iloa, ihmetystä, pelkoa tai surua. Tutun ison ihmisen sylissä pienikin pärjää ja tottuneempi teatterikävijä aina varmemmin kuin ensikertalainen. Ensikertalaisen voi olla myös turvallisempi seurata esitystä hieman kauempaa katsomosta eikä aivan eturivistä.

Esitystilat

Esitystiloinamme toimivat ympäri vuoden teknisesti hyvin varusteltu n. 120-paikkainen Timantti-teatteri. Kesällä toukokuusta syyskuuhun käytössä on myös tunnelmallinen kesäteatteriestradi, n. 200-paikkainen Helmiteltta. Teatteritiloja on mahdollisuus myös vuokrata esimerkiksi omia harjoituksia, esityksiä tai tilaisuuksia varten. Kausien aikana tilat on varattu pääasiallisesti Seikkailupuiston toiminnan ja teatteriesitysten käyttöön. Syyskuusta toukokuuhun Timantti on vuokrattavissa pääasiassa vain lauantaisin joitakin haja-aikoja lukuun ottamatta.

Timantti-teatterin ja Helmiteltan tilavuokrat (1.2.2016 lähtien)

30 € / h (ryhmä 1)
50 € / h (ryhmä 2)
Lisäksi hintaan lisätään teknikon kulut 25 € / h, aukioloaikojen ulkopuolella 50 € / h (+ mahdolliset ilta- ja viikonloppulisät). Edellytämme teknikon läsnäoloa ulosvuokrausten yhteydessä.

Ryhmä 1
Turkulainen nuoriso-, liikunta-, kulttuuri- ja muiden harrasteyhdistysten lapsi- ja nuorisoryhmät, vammaisjärjestöjen ryhmät, nuorten toimintaryhmät sekä muiden Turun kaupungin toimialojen lapsi- ja nuorisoryhmät.

Ryhmä 2
Muut käyttäjät (aikuisryhmät, muut yhdistykset, yritykset, yksityiset henkilöt jne.)

Kaupunginosa/Alue: