Usein kysytyt kysymykset

Voinko tarjota esitystä Seikkailupuiston ohjelmistoon? 

Mikäli haluat tarjota esitystä Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistoon ota yhteyttä tuottajaamme. Esityksiä on ympäri vuoden ja ne voivat edustaa mitä tahansa tyylilajia kuten vaikka teatteria, tanssia, sirkusta, taikuutta, musiikkia tai nukketeatteria. Kesäkaudelle haemme myös esityksiä, joita voi esittää ulkona leikkipuistoalueella.

Kuinka tarkkoja ikäsuositukset ovat? 

Ikäsuositukset ovat suuntaa-antavia. Useampien ikäsuositusten kohdalla on enemmänkin kyse lapsen persoonasta kuin iästä. Paljon on myös kiinni siitä, kuinka tottunut teatterikävijä lapsi on. Isommille suunnattujen esitysten kerrontatapa ja rakenne ovat erilaisia kuin pienempien katsojien esityksissä. Esitykset voivat sisältää myös pelottavia yksityiskohtia ja voimakkaampia efektejä, jotka saattavat olla liian jännittäviä pienemmille katsojille. Teatteri antaa lapselle turvallisen mahdollisuuden kohdata jännittäviä tilanteita sekä käsitellä erilaisia tunteita, kuten iloa, ihmetystä, pelkoa tai surua. Tutun ison ihmisen sylissä pienikin pärjää ja tottuneempi teatterikävijä aina varmemmin kuin ensikertalainen. Ensikertalaisen voi olla myös turvallisempi seurata esitystä hieman kauempaa katsomosta eikä aivan eturivistä.

Voinko käyttää kännykkää esityksen aikana?

Et voi. Kännykät pidetään äänettömällä laukussa esityksen ajan, koska pimeässä katsomossa kännykän kirkas näyttö häiritsee muita. Viestittely ei myöskään ole kohteliasta esiintyjiä kohtaan eikä opeta pienemmille teatterikatsojille oikeaa teatterietikettiä. Esityksemme ovat lyhyitä, joten pärjäät varmasti ilman kännykkää sen ajan.

Voiko teatteriin ottaa vaunut tai rattaa?

Ei voi. Teatteritiloissa ei ole tilaa vaunuille. Vaunut jätetään ulos Timantin eteen tai Seikkailutalon katoksen alle.

Pääseekö teatteriin pyörätuolilla?

Pääsee. Sekä Timantti-teatteri että Helmiteltta ovat esteettömiä. Timantissa on invavessa. Varaa pyörätuolipaikka varausta tehdessäsi. Avustajat pääsevät avustajakorttia näyttämällä maksutta esityksiin. Muista kuitenkin varata lippu myös avustajalle.

Täytyykö aikuisille ostaa lippu? Entä vauvoille?

Aikuiset tarvitsevat myös lipun. Lasten ja aikuisten liput ovat samanhintaisia. Alle 1-vuotiaat pääsevät teatteriin maksutta. Poikkeuksena tähän kuitenkin erityisesti vauvaikäisille suunnatut esitykset. Joissakin vauvoille suunnatuissa esityksissä lippu tarvitsee ostaa vain vauvalle, mutta tästä on erikseen maininta esityksen yhteydessä.

Mistä liput ostetaan?

Liput kaikkiin esityksiin ostetaan Timantti-teatterin aulassa olevasta lipunmyyntipisteestä. Myös laskutuksen valinneiden ryhmien sekä kutsuvieraslipuilla tulevien asiakkaiden täytyy käydä ilmoittautumassa lipunmyyntiin vaikka esitys olisi Helmiteltassa. Maksullisten tapahtumien yhteydessä (esim. syysloma ja talviloma) liput voi ostaa myös tapahtuman lipunmyynnistä Seikkailutalosta.

Mitä jos meidän pitää lähteä pois kesken esityksen?

On täysin ymmärrettävää, että vessahätä saattaa yllättää lapsikatsojat kesken esityksen. Joskus esitys voi olla myös liian jännä, jolloin on parempi lähteä kesken pois. Seikkailupuiston teatterin yksi tarkoitus on olla lapsille paikka, jossa harjoitellaan teatterissa käymistä. Välttämättä kaikki ei suju ensimmäisellä kerralla mutta suosittelemme kokeilemaan rohkeasti uudelleen! Timantti-teatterin katsomoon kuljetaan lavan poikki. Kesken esityksen saa poistua reippaasti näyttämön reunaa pitkin kulkien.

Myöhästyimme viisi minuuttia. Miksi emme päässeet sisälle?

Pyrimme aloittamaan esitykset aina poikkeustapauksia lukuun ottamatta ajoissa. Ajoissa saapuminen on kohteliasta sekä esiintyjiä että muita katsojia kohtaan. Timantti-teatterissa katsomoon kuljetaan esiintymislavan poikki, joten sinne ei voida senkään takia päästää katsojia kesken esityksen. Helmitelttaan voidaan esityksestä riippuen päästää katsojia myös hieman myöhässä mikäli esiintyjien kanssa niin on sovittu. Jos olet jo ostanut liput ja saavut paikalle myöhässä, et valitettavasti voi enää palauttaa lippua.

Olimme varanneet liput, miksi ne oli myyty eteenpäin?

Varatut liput pitää ostaa ajoissa. Sähköpostiisi tulleesta varausvahvistuksesta voit tarkistaa, mihin mennessä liput pitää noutaa. Varsinkin suosittuihin esityksiin on jonoa, joten jos lippuja ei ole noudettu ajoissa, ne myydään niitä jonottaville.

Saako esityksiä kuvata?

Ei saa. Esityksien kaikenlainen kuvaaminen on tekijänoikeussyiden johdosta kielletty. Usein esiintyjien kanssa pääsee ottamaan yhteiskuvia esityksen jälkeen.

Saako lipuista ryhmäalennusta? Tarvitsevatko ryhmien mukana tulevat opettajat lippua?

Ryhmille tarkoitetuissa aamuesityksissä lipun hinta on 5 €. Muita ryhmäalennuksia ei anneta. Ryhmien mukana tulevat ohjaajat ja opettajat pääsevät aamuesityksiin ilmaiseksi, mutta heille pitää varata liput, jotta kaikki mahtuvat esitykseen.

Pitääkö liput varata tai ostaa ennakkoon?

Liput kannattaa varata ennakkoon. Etenkin suosituimpien esiintyjien esitykset ovat yleensä loppuunmyytyjä. Mikäli tilaa on, teatteriin pääsee myös ilman ennakkovarausta. Liput varataan nettisivujen kautta. Varauslinkit löytyvät esitysten esittelysivuilta. Liput voi ostaa vasta esityspäivänä.

Esitys on loppuunvarattu, voinko ilmoittautua jonoon?

Valitettavasti varausjärjestelmämme ei mahdollista paikkojen jonottamista. Jos lippuja vapautuu, ne tulevat varattaviksi nettisivujen kautta. Kannattaa siis seurata tilannetta.

Voinko maksaa kortilla, kulttuurisetelillä tai tyky-rannekkeella?

Maksuvälineiksi käyvät sekä käteinen että maksukortit. Suosittelemme korttimaksua. Käteisellä maksettaessa 20 € seteli on suurin vastaanotettava seteli. Emme siis valitettavasti hyväksy sitä suurempia seteleitä. Tyky-rannekkeella ja kulttuuriseteleillä ei voi maksaa.

Onko teatterissa numeroidut paikat?

Ei ole. Voit valita paikkasi vapaasti.

Ollaanko teatterissa ulkovaatteissa?

Timantti-teatterissa ulkovaatteet ja myös ulkokengät jätetään naulakkoon. Helmiteltta on puoliksi ulkoilmanäyttämö, jonka lämpötila myös vastaa ulkoilman lämpötilaa. Siellä ollaan ulkovaatteissa ja kengät jalassa.

Voiko teatteriin ottaa herkkuja tai eväitä?

Ruokien ja juomien vieminen teatteritiloihin on kielletty. Poikkeuksena vesipullot Helmiteltassa kuumalla ilmalla.