Huolettaako koronavirus tai sen mukanaan tuomat muutokset ja rajoitukset? Katso täältä miten toimia, jos kaipaat apua itsellesi tai iäkkäälle läheisellesi - tai vaikka vain tekemistä päivään. (päivitetty 31.7.2020)

Ajankohtaiset tiedot kootusti sivuilla www.turku.fi/korona

Ikäihminen, tarvitsetko apua? 

Puhelinpalvelusta saat ohjausta ja neuvontaa, jos itseäsi tai omaistasi alkaa huolettaa jokin arjen asia. Puhelinpalvelusta vastaa aina palveluohjaaja, joka auttaa löytämään oikeat palvelut. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, jolloin sinulle soitetaan. 

Palvelun tarjoaa asiakasneuvonta.fi, johon on koottu ikäihmisten ja omaishoitajien palvelut koko Varsinais-Suomen alueelta. 

Sairastuminen

Poikkeusajan kuulumisten kartoitusta jatketaan - Nyt soiton saavat yli 70-vuotiaat

Heinäkuun alkupuolella alkaa kaikkien yli 70-vuotiaiden kaupunkilaisten tavoittelu puhelimitse. Soiton saavat ne, jotka eivät ole hyvinvointitoimialan säännöllisen palvelun piirissä ja niissä edetään ikäryhmä kerrallaan 80-vuotiaista aina 70-vuotiaisiin asti. Puhelujen avulla kartoitetaan poikkeusajan elämän sujumista ja avun tarvetta.  Yli 80-vuotiaat kaupunkilaiset saivat soiton jo keväällä ja suurin osa heistä tavoitettiin.


Yhteistyössä ovat mukana Turun kaupungin hyvinvointitoimiala, Suomen Punainen Risti ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. SPR:n kautta soittorinkiin tulee mukaan noin 50 vapaaehtoista ja seurakunnalta noin 10 vapaaehtoista. Yhteistyötahot yhdessä järjestävät soittajille koulutusta. Lue lisää.

Ateriapalvelu ja kauppa-apupalvelu

Hyvinvointikeskusten ateria-asiakkaille toimitetaan annospakatut ateriat kotiin. Vanhuskeskuksissa, kaupunginsairaalassa ja hyvinvointikeskuksissa ei ole ruokailumahdollisuutta yksikön ulkopuolisille ruokailijoille.

Jos et ole kotihoidon asiakas ja tarvitset ateriapalvelua kotiinkuljetuksella, ole yhteydessä:

  • Varsinais-Suomen ikäihmisten asiakas- ja palveluohjausnumeroon p. 02 262 6164, arkisin klo 9–15

Turun kaupungin kauppa-apupalvelu

Poikkeusajan rajoitusten lieventyessä Turun kaupungin henkilöstö siirtyy takaisin omiin töihinsä. Tästä syystä Turun kaupungin järjestämä kauppapalvelu päättyi 18.6.2020. Kaupunki on lähettänyt asiasta asiakkailleen tiedotteen. Kaupunki ohjeistaa asiakkaita joko käymään itse kaupassa tai hoitamaan kaupassakäynnin omaisten tai läheisten avulla.

Henkilöt, jotka eivät pysty hoitamaan kauppa-asiointiaan itsenäisesti, voivat saada palvelua Gubbe Sydänystävä Oy:ltä. Palveluntuottaja voi tarjota kaupungin tuottaman kauppapalvelun jatkoksi kauppa-apua maksuttomasti.

Maksullista kotiinkuljetusta tarjoavat Turussa useat ruokakaupat. Voit tilata ruuat ja kotiinkuljetuksen netissä.

Omaishoidon tuki

Omaishoidon tuen palvelunumero 02 262 6777

  • ma, ti, to ja pe klo 9–11
  • ke 13–15

Sotaveteraanit ja sotainvalidit

Veteraanien sekä sota- ja sotilasinvalidien yhteydenotot arkisin numeroon 040 536 9261.

75-vuotisneuvola

Koronatilanteen vuoksi kevään keskeytyksissä olleet 75-vuotiaiden ikäkausitarkastukset käynnistyvät jälleen elokuun 2020 alussa.

Järjestöjen palvelut ikäihmisille

Järjestöt ja seurakunnat tarjoavat juttuseuraa ja keskusteluapua niin puhelimessa kuin verkossa.

Tutustu tarkemmin: Järjestöjen ikäihmisille tarjoamia palveluja

Tapahtumia ja tekemistä verkossa

Liikuntavinkkejä, konserttitaltiointeja, teatteria ja muita tapahtumia tarjoillaan myös verkossa. Näihin virtuaalitapahtumiin voit osallistua kotoa käsin.  

Katso tapahtumat ja vinkit:

Liikuntavinkkejä kotioloihin: 

Kirjaston verkkopalveluihin pääsee milloin vain: