Alueen palvelut

Skanssin kauppakeskus

Yhteispalvelu Monitori

Skanssin kauppakeskuksen 2. kerroksessa toimiva yhteispalvelu Monitori on Turun kaupungin, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston Kelan, Poliisin, maistraatin sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen palvelupiste.

Liikenne

Skanssin alue sijaitsee Turun ja Kaarinan välisellä rajalla, noin 4 kilometrin päässä kummankin keskustasta . Alueelta on hyvät liikenneyhteydet Helsingintielle ja Turun keskustaan. Bussilla pääsee kätevästi Turkuun ja Kaarinaan sekä Kupittaan asemalle.

Koulut ja päivähoitopalvelut

Alueen koulutarve ja päivähoitopalvelut arvioidaan ja suunnitellaan alueen rakentamisen edetessä.

Ulkoilu ja liikunta

Skanssin alue on erinomainen ulkoilun ja liikunnan ystävälle. Alueen läpi kulkee suosittu ulkoilureitti, jota pitkin pääsee kulkemaan länteen Katariinanlaakson kautta Ispoisten kuntoreitille ja Luolavuoreen. Itään vievä reitti haarautuu kaupunkiin päin Lehmusvalkamaan asti ja Lausteen kuntoradan kautta Kaarinan keskusurheilukentälle. Skanssin puisto- ja viheralueilla tullaan huomioimaan lähiliikkumismahdollisuudet sekä urheilukentän tarve.

Energia- ja jäteratkaisut

Merkittävä osa rakennusten sähköstä ja lämpimästä vedestä voidaan tuottaa aurinkopaneeleilla.

Alueella voidaan käyttää älyverkkoa sähkönkulutuksen tehokkuuden parantamiseksi, kustannusten alentamiseksi sekä edistämään sähkönkulutuksen kokonaisvaltaista kestävän kehityksen mukaista käyttöä. Alueen ekologista jalanjälkeä voidaan pienentää tehokkaasti seuraamalla jokapäiväistä energiankulutusta sekä kannustamalla asukkaita käyttämään vähäpäästöisiä liikkumismuotoja.

Pääpiirteet

  • Alue on hyvin saavutettavissa bussilla.
  • Alueelle tulee uusia julkisia ja kaupallisia palveluita.
  • Suorat, viihtyisät, turvalliset ja esteettömät reitit kauppakeskukseen, pysäkeille, palveluihin ja ulkoilureiteille.
Kaupunginosa/Alue: