Lastenneurologinen tutkimus ja hoito

Käyntiosoite: 
Luolavuorentie 2, talo 1C
20700 Turku

Puhelin:

Toimiston puhelin 02 266 2637
Turun kaupungin puhelinvaihde 02 330 000

Aukioloajat

Aukioloajat

Ma - To 08:00 - 16:00
Pe 08:00 - 14:00

Lastenneurologinen yksikkö hoitaa lapsia ja nuoria, joilla on tai epäillään olevan jokin neurologisen kehityksen poikkeama tai sairaus. Hoitoon pääsee lääkärin lähetteellä.

Lastenneurologista arviointia ja tutkimusta tarvitaan seuraavissa tilanteissa:

  • lapsella on neurologisia puutosoireita
  • kohtausoireita
  • tasapainovaikeuksia
  • huimausta
  • liikkumisen vaikeutta
  • vaikea päänsärky tai
  • viivettä kehityksessä. ​

Neurologisia, läpi elämän vaikuttavia pitkäaikaissairauksia ovat mm. liikuntavammat (CP-vamma ja lihassairaudet), erilaiset autismikirjoon kuuluvat häiriöt ja kehitysvammaisuus. Nämä sairaudet aiheuttavat merkittävän toimintakyvyn aleneman, ja potilaat tarvitsevat pitkään kuntoutusta ja ulkopuolisia tukitoimia. Näihin pitkäaikaissairauksiin liittyy myös huomattavan usein lisäsairautena epilepsia, joka on lastenneurologian alaan kuuluvista sairauksista merkittävin hoitoa vaativa sairaus. ​

Lastenneurologisessa yksikössä lääkäri tutkii lapsen ja tekee neurologisen arvion. Vanhempien kanssa keskustellaan lapsen kehityksestä ja arjen toimintakyvystä. Diagnoosin jälkeen suunnitellaan jatkotutkimukset ja seurannat. Vastaanotolle ohjaudutaan lääkärin lähetteellä esimerkiksi lastenneuvolasta. Lääkärin vastaanottokäynniltä peritään poliklinikkamaksu. Vastaanottokäynti on maksuton, jos käynti liittyy laajempaan kuntoutustarvetta arvioivaan kokonaisuuteen (sisältää esim. terapeutin tutkimuksia).

Toimipisteet

Toimipisteet
Palvelun toteutustapa: 
Itse tuotettu palvelu
Vastuuorganisaatio: 
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Aukioloajat

Aukioloajat

Ma - To 08:00 - 16:00
Pe 08:00 - 14:00