Poliklinikat ja tähystysyksikkö

Poliklinikat tarjoavat turkulaisille potilaille erikoislääkärin tutkimuksia ja hoitoa. Erikoislääkärin tutkimuksen ja hoidon jälkeen potilas palaa pääsääntöisesti lähettävän lääkärin hoitoon.

 • Geriatrinen poliklinikka on tarkoitettu niille turkulaisille vanhuksille, joiden tutkimus ja hoito ei onnistu kotihoidossa tai terveysasemalla, mutta he eivät tarvitse intensiivistä päivystyksellistä hoitoa. Poliklinikalle tullaan aina ammattihenkilön, joko terveysaseman tai kotihoidon työntekijän yhteydenoton perusteella.
   
 • Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla erikoislääkärit hoitavat mm. korva- nenä- ja kurkkutauteja sekä siitepölyallergioita, tekevät kitarisaleikkauksia ja asentavat tärykalvoputkia korviin.
   
 • Lasten ja nuorten poliklinikalla hoidetaan alle 20-vuotiaiden astma-, allergia-, diabetes-, syömishäiriö- ja muuta somaattista hoitoa vaativia potilaita, sekä alle 18-vuotiaita nuorisogynekologista hoitoa tarvitsevia potilaita. Lisäksi poliklinikalla toimii nuorisopoliklinikka.
   
 • Silmätautien poliklinikalla hoidetaan mm. silmälääkärin hoitoa vaativia silmäsairauksia ja kuvataan turkulaisten diabeetikoiden silmänpohjien seulontavalokuvaukset.
   
 • Sisätautien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan lähes kaikkia sisätautialaan kuuluvia sairauksia, mm. sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia, mahasuolikanavan sairauksia sekä diabetes- ja kilpirauhassairauksia. Lisäksi vastaanotolla tutkitaan ja hoidetaan muistihäiriöpotilaita.
   
 • Gastroenterologian poliklinikalla (aiemmin Tähystysyksikkö) tehdään mm. mahalaukun ja paksusuolen tähystyksiä sekä paksusuolisyövän seulontoja.

Poliklinikkakäynnit ovat maksullisia. Peruuttamattomista käynneistä peritään sakkomaksu.