Omaolo-palvelut

Turussa on käytössä uusi sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, Omaolo. Sen avulla voit helposti arvioida, millaista hoitoa tarvitset ja saat juuri omaan tilanteeseesi sopivan ohjauksen valitsemasi kunnan tai sairaanhoitopiirin palveluiden pariin.

Hoitosuositus voi vaihdella esimerkiksi kiireelliseen ohjaukseen alueen päivystykseen, suoraan sähköiseen yhteydenottoon tai ajanvaraukseen esimerkiksi hoitajalle, lääkärille tai vaikka fysioterapeutille tai kotona toteutettaviin hoito-ohjeisiin riippuen aina yksilöllisistä vastauksistasi.

Jos tarvitset sairaslomatodistuksen tai todistuksen sairaan lapsen hoitamista varten, niin otathan yhteyttä terveysasemalle puhelimitse.

Oirearvion ja palveluarvion voi täyttää milloin tahansa, mutta ammattilaiset käsittelevät niitä arkisin ma–pe klo 8–15. 

HUOM! Jos haluat vastaanottaa tekstiviestejä hoitoosi liittyen, tulee sinun tehdä eTerveyspalveluiden sähköisen asioinnin sopimus. Tekstiviestit lähetetään suoraan eTerveyspalveluista, ei Omaolo-palvelusta. Omaolo-palvelun käyttöön ei tarvita erillistä sopimusta.

Turun kaupungin oman verkkopalvelun (eTerveyspalvelut) avulla voit hoitaa mm. ajanvaraukseen liittyviä asioita, vastaanottaa laboratoriovastauksia, tarkastella omia terveystietoja, tehdä eReseptin uusimispyyntöjä ja lähettää viestejä Turun kaupungin terveydenhuollon ammattihenkilöille.

eTerveyspalvelut

Uusi asiakas (yli 18-vuotias turkulainen)

Tee ensin sähköisen asioinnin sopimus tunnistautumalla palveluun:

Uusi puolesta-asioija (myös ala-ikäisen oma asiointi ja ulkopaikkakuntalaiset)

Palauta täytetty lomake johonkin Turun kaupungin hyvinvointitoimialan toimipisteeseen.