Karinaranta - yhteisöllinen asumismuoto kotihoidon asiakkaille

Tiedustelut ja asukkaaksi hakeutuminen

Asukkaat valitaan palvelutarpeen arvioinnin kautta, välimuotoisen asumisen kriteerien perusteella.

Karinarannassa on tällä hetkellä vapaita asuntoja.

Uudet asiakkaat:

  • Varsinais-Suomen iäkkäiden asiakas- ja palveluohjausnumero, arkisin klo 9-15, p. 02 262 6164.
  • Ruotsinkielinen asiakas- ja palveluohjausnumero, arkisin klo 9-12, p. 02 262 6174.

Verkkosivu: asiakasneuvonta.fi

Kotihoidon palvelujen piirissä olevat asiakkaat:

  • Vähäheikkilä-Hirvensalon kotihoito, palveluesimies, p. 0500 859450

Karinaranta on ikäihmisille tarkoitettu 14 asunnon pienkerrostalo Hirvensalossa, Meri-Karinan alueella, kauniissa merimaisemissa. Asumismuoto edustaa välimuotoista asumista, joka on uusi palvelumuoto Turun kaupungin kotihoidon rinnalla. Asukkaat vuokraavat omat esteettömät asunnot, joihin sisältyy keittiö, olohuone, makuutila, wc- ja suihku, parveke tai patio. Asuntojen koot ovat 39,5 m2 (13 kpl) tai 51,5 m2 (1 kpl). Lisäksi asukkaiden käytössä on yhteisiä oleskelutiloja sisällä ja ulkona sekä sauna. Asukkaat kalustavat huoneistot omilla kalusteillaan ja yhteiset tilat ovat valmiiksi kalustettuja.

Kenelle asuminen Karinarannassa sopii

Yhteisöllinen asuminen soveltuu erityisesti ikäihmisille, joilla on yksinäisyyden ja turvattomuuden kokemuksia tai haasteita esimerkiksi riittävän ravitsemuksen toteuttamisessa. Myös nykyinen asunto voi olla epäsopiva, eikä tue riittävästi kotona pärjäämistä. Asukkailla ei voi olla kovin runsasta palvelutarvetta, eikä säännöllistä yöhoidon tarvetta. Asukkaat eivät voi tähän asumismuotoon ottaa mukaan lemmikkieläimiä. Yhteiset tilat ja yhdessä tekeminen mahdollistavat sen, että asukkaat tutustuvat toisiinsa ja heistä on toisilleen seuraa. Oma asunto tarjoaa kuitenkin myös yksityisyyttä. Asukkaat valitaan palvelutarpeen arvioinnin kautta, välimuotoisen asumisen kriteerien perusteella.

Karinarannassa esimerkiksi askarrellaan, leivotaan ja ulkoillaan yhdessä. Yhteisölliseen toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista. Toimintaa suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa heidän toiveitansa kuunnellen. Kotihoidon henkilökunta on koulutettu yhteisölliseen toimintaan.

Asunnon vuokraaminen

Vuokrasopimus solmitaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa, erillisen vuokrahinnaston mukaisesti. Vuokra sisältää sähkön ja lämmityksen sekä asuntokohtaisen häkkivaraston ja yhteisten tilojen käytön. Vesimaksu lisätään vuokraan. Asukas voi olla oikeutettu Kelan asumis- ja/tai hoitotukeen.

Meri-Karina | Karinaranta – välimuotoisen asumisen yksikkö (merikarina.fi)

Kotihoidon palvelut ja tukipalvelut

Vähä-Heikkilä – Hirvensalon kotihoidon tiimi tuottaa asukkaiden tarvitsemat hoidon ja hoivan palvelut Turun kaupungin kotihoidon ja tukipalvelujen myöntämiskriteerien mukaisesti. Palvelut perustuvat palvelutarpeen arviointiin ja niistä peritään sosiaali- ja terveyslautakunnan vahvistamat asiakasmaksut. Lisäksi henkilöstö tukee asukkaita yhteisöllisyyden muodostamisessa.

Lähipalvelut

Meri-Karinan kiinteistössä, samassa pihapiirissä, on tarjolla hyvinvointipalveluita ja kahvila-ravintola. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus osallistua ryhmäliikuntaan, kuten tuolijumppaan. Alueella on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Lähiliikenteen pysäkki sijaitsee n. 200 m etäisyydellä Karinarannasta.

Käyntiosoite: 

Seiskarinkatu 35
20900 Turku

Puhelin:

Varsinais-Suomen iäkkäiden asiakas- ja palveluohjausnumero 02 262 6164
Ruotsinkielinen asiakas- ja palveluohjausnumero 02 262 6174