Perheoikeudelliset palvelut

Perheoikeudellisten palvelujen chat palvelee keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9 - 11

 • Chat-ikkunan löydät tämän sivun oikeasta reunasta.
 • Perheoikeudellisen yksikön chatista voit kysyä ohjeita ja neuvoja sekä saada tietoa erotilanteeseen liittyen. Chat on tarkoitettu yleistä ohjausta ja neuvontaa varten. Chatissa sinun on mahdollista asioida anonyymisti. Tietoturvasyistä emme valitettavasti pysty vastaamaan chatin kautta yksittäisiin henkilöasioihin tai tekemään ajanvarauksia. 

Indeksikorotuslaskelmat

Perheoikeudellisessa yksikössä tehdään indeksikorotusmerkintöjä elatussopimuksiin viikoilla 2 ja 3  ma-to klo 14-16 ilman ajanvarausta jonotusperiaatteella Perheoikeudellisen yksikön Turun toimipisteessä osoitteessa Kunnallissairaalantie 20 rakennus 5, 1.krs 20700 Turku. Tuomioistuimen päätös elatusavusta tai muualla tehty elatussopimus tulee olla mukana korotusmerkintää tehtäessä. Jos elatussopimus on tehty Turun perheoikeudellisessa yksikössä, ei sitä tarvitse oittaa mukaan.

Toimipisteet

Huom. Toimipisteet palvelee vain ajanvarauksella.

Lastenvalvojien palvelupäivät

 • Kemiönsaari, Vretantie 19, perjantai 
 • Naantali, Käsityöläiskatu 2, keskiviikko
 • Kaarina, Voivalantie 5, pääterveysasema, tiistai
 • Somero, Jänistie 1, parilliset viikot tiistai
 • Lieto, Karjatie 3 (sisäpiha), maanantai ja tiistai
 • Masku, Keskuskaari 3, perjantai
 • Mynämäki, Kuivelantie 10, keskiviikko
 • Uusikaupunki, Sosiaalikeskus, Virastotalo Mörne, Mörnenkatu 2/ Välskärintie 2 C, 2. krs, keskiviikko (20.4. alkaen) ja perjantai

Turun kaupunki tuottaa perheoikeudelliset palvelut vastuukuntamallilla Kaarinan, Kemiönsaaren, Koski Tl:n, Kustavin, Laitilan, Liedon, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Paraisten, Pyhärannan, Pöytyän, Raision, Ruskon, Salon, Sauvon, Someron, Taivassalon, Turun ja Vehmaan asukkaille.

Perheoikeudellisen yksikön palveluihin kuuluu:

 • isyyden ja äitiyden vahvistaminen ja selvittäminen
 • lapsen ja puolison elatusavun turvaaminen
 • lapsen huollon ja tapaamisoikeuden turvaaminen
 • adoptioneuvonta
 • tapaamisten ja vaihtojen tuki ja valvonta.

Ajanvaraukset, ohjaus ja neuvonta:

Ajanvaraukset ma ja pe klo 9-10, ti-ke klo 13-14 puh. 02 2626 996.

Lastenvalvojilla asioidaan aina ajanvarauksella joko etäyhteyksin tai käyntiajalla toimipisteissä. Isyys- ja äitiysasioissa palvellaan n. 4 viikon kuluessa, muissa asioissa jonotusaika on n. 8 viikkoa. Hyvinvointialueelle siirtyminen saattaa aiheuttaa hetkellisesti lisäviivettä.

Ajanvarauksen peruuttaminen

Puhelimitse puh. 02 2626 996 tai suoraan lastenvalvojalle/sosiaalityöntekijälle/ohjaajalle tai tekstiviestillä puh. 040 624 7686 (tekstiviestinumerossa ei ole muuta palvelua). Ilmoita viestissä oma nimesi, varatun ajan tarkka ajankohta sekä lastenvalvojan / sosiaalityöntekijän / ohjaajan nimi, jolle aikasi oli varattu. Peruutuksen tulkitaan koskevan molempia vanhempia.

Ohjaaja

Ohjaajalta saa tietoa eropalveluista ja voi varata ajan erotilanteen akuuttiajoille. Lisäksi ohjaajalta saa apua ja neuvontaa liittyen valvottuihin ja tuettuihin tapaamisiin sekä valvottuihin vaihtoihin.

Ohjaajan puhelinaika ma ja pe klo 9–10, ti klo 13-14 puh. 02 2626 996

Kauppatorin Monitorissa on perheoikeudellista neuvontaa keskiviikkoisin klo 9-16, HUOM! Vuoronumerolaite on käytössä klo 9.00-11.00 ja 12.00-15.45. Tarjoamme matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa kaikkiin perheoikeudellisiin asioihin liittyen.

Lastenvalvoja

Lastenvalvojat hoitavat lasten isyyden selvittämistä ja vahvistamista koskevat asiat silloin, kun vanhemmat eivät ole keskenään naimisissa. Lastenvalvojat myös vahvistavat lasten huoltajuuteen, asumiseen, tapaamiseen ja elatukseen liittyvät sopimukset. Isyyden tunnustamisen jälkeen lastenvalvoja toimittaa isyysasiapaperit maistraattiin, jossa lapsen isyys vahvistetaan. Toisen äitiyden vahvistaminen on samanlainen prosessi kuin isyysasiassa.

Varatulle ajalle voi saapua aikaisintaan 15 min ennen aikavarausta.

Yksikön pysyvät toimipisteet sijaitsevat Turussa, Salossa, Paraisilla ja Laitilassa. Lisäksi lastenvalvojan vastaanottoja järjestetään Naantalissa, Kaarinassa, Liedossa, Somerolla, Mynämäellä, Maskussa, Paimiossa ja Kemiönsaarella ajanvarauksella. Ajanvarauksen lastenvalvojalle voi tehdä haluamalleen toimipisteelle tai vastaanotolle.

Sosiaalityöntekijät

Sosiaalityöntekijät tekevät tuomioistuimen pyynnöstä selvityksen vanhempien ja lapsen tilanteesta silloin, kun vanhemmat eivät ole päässet sopimukseen lapsen huoltoon, asumiseen ja / tai tapaamiseen liittyvissä asioissa ja asiaan haetaan ratkaisua tuomioistuimessa. Vanhemmat saavat sosiaalityöntekijältä kirjeitse kutsun ensimmäiseen tapaamiseen. Lisäksi sosiaalityöntekijät ohjaavat ja neuvovat adoptioasioissa.

Tietosuojasyistä asiakasasioihin ei voida vastata sähköpostitse.

ERO LAPSIPERHEESSÄ –PIIRROSVIDEOT

MLL:n viisiosainen Ero lapsiperheessä -piirrosvideosarja on suunnattu tueksi eroaville/eronneille vanhemmille, heidän läheisilleen sekä perheiden parissa työskenteleville. Videot pohjautuvat tutkimustietoon ja ne tuovat tiivistetysti esille lapsen näkökulmaa vanhempien erotessa. Videosarja on käännetty myös neljälle vieraalle kielelle; englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi:

Käyntiosoite: 

Kunnallissairaalantie 20, rak. 5, 1. krs
20700 Turku

Puhelin:

Varhan puhelinvaihde 02 266 0000
Toimisto 02 262 6996

Aukioloajat

Yksikön aukioloajat
Ma - Pe 09:00 - 15:45
Puhelinajat
Ma 09:00 - 10:00
Ti - Ke 13:00 - 14:00
Pe 09:00 - 10:00