Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon terveydenhoitajien yhteystiedot ja koulukohtaiset läsnäoloajat löytyvät Wilmasta. Terveydenhoitajat  ovat kouluilla oppilaiden tavoitettavissa asioimisaikoina tai ajanvarauksella. Asioimisajat vaihtelevat kouluittain. 
 

Opiskeluterveydenhuollon keskitetty neuvontapuhelin ja chat

  • Chat ja neuvontapuhelin palvelevat lukiolaisia ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoita
  • Ne palvelevat korona-asioissa ja muissa neuvonta-, ohjaus- ja ajanvarausasioissa 
  • Ensisijaisesti yhteydenotot oman oppilaitoksen terveydenhoitajaan, tarvittaessa yhteys Opiskeluterveydenhuollon keskitettyyn neuvontapuhelimeen tai chattiin

Neuvontapuhelin avoinna ma–to kello 8–14 ja pe 8–13

  • p. 02 266 1570

Chat avoinna ma–pe klo 8–12

  • Chat vaatii vahvan tunnistautumisen verkkoasiointiin nettipankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

OPISKELUTERVEYDENHUOLLON PUHELINPALVEU JA CHAT OVAT SULJETTU KESÄLLÄ 23.6-30.7

Omaolo.fi-palvelu palvelee 24/7

Voit tehdä oman tai lapsesi puolesta koronavirustaudin oirearvion Omaolo.fi-palvelussa, joka antaa toimintaohjeet oireiden perusteella. Voit tehdä Omaolon oirearvion milloin vain, kunhan pystyt tunnistautumaan vahvasti esim. pankkitunnuksilla. Jos koronanäyte on tarpeellinen, Omaolo tarjoaa sinulle mahdollisuuden varata ajan koronavirustestiin Tyksin Drive-iniin.

Turun kaupungin keskitetty koronaneuvontapuhelin

  • p. 02 266 2714 ma-pe klo 8–15
  • Neuvontapuhelin on tarkoitettu turkulaisille sekä Turussa asuville/oleskeleville. Puhelimesta saat koronavirukseen liittyvää neuvontaa. Puhelusi tallentuu ja sinulle soitetaan takaisin.  Puhelin palvelee ma-to klo 8–15 ja pe klo 8–13.

Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhuoltoa kaikille peruskoululaisille. Kouluterveydenhuollon tavoitteena on oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen ja psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen yhteistyössä vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon kanssa.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu Turun kaupungissa sijaitsevien toisen asteen oppilaitosten (lukiot, ammatilliset oppilaitokset) opiskelijoille kotipaikkakunnasta riippumatta. Toisen asteen oppilaitosten opiskelijoiden palvelut toteutetaan pääsääntöisesti kussakin oppilaitoksessa.

Ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja tiedekorkeakoulujen opiskeluterveydenhuolto toteutetaan YTHS:ssa. Esiopetuksen asiakkaat käyttävät neuvolan palveluja.

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on tukea opiskelijaa opiskelukyvyn ylläpitämisessä, itsehoidossa, riittävässä elämän hallinnassa sekä terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisessä ja saavuttamisessa.