Apuvälineyksikkö

Yhteystiedot

  • Apuvälinelainaamo
    avoinna arkisin klo 9.00-15.00.
    Puhelinaika p. 02 266 2264 klo 8.00-10.00
  • Apuvälinehuolto
    avoinna arkisin klo 9.00-15.00, p. 02 266 0302
  • osoite: Luolavuorentie 2, talo 1 G

Apuvälineyksikön palveluihin kuuluvat apuvälineiden lainaus, apuvälineiden huolto sekä ajanvarauksella vastaanottopalvelut. Apuvälineyksikkö palvelee turkulaisia, yli 16-vuotiaita asiakkaita.  Hoitotarvikkeita tai kuntoilu- ja harrastusvälineitä ei lainata apuvälinelainaamosta. 

Apuvälinelainaamo

Perusapuvälineitä (esim. kyynärsauvat, kävelykeppi, suihkutuoli, WC-korotus) voi lainata ilman lähetettä tai ajanvarausta. Ensimmäisen kävelytelineen lainaus edellyttää asiakkaan arviointikäynnin, johon varataan aika apuvälinelainaamosta. 

Apuvälineiden laina-aika sovitaan yksilöllisesti. Apuvälineiden kuljetus on ensisijaisesti asiakkaan vastuulla. 

Apuvälinehuolto

Apuvälineyksikön luovuttamien apuvälineiden huollot ja korjaukset tapahtuvat apuvälineyksikössä, apuvälinehuoltoon on suositeltavaa ottaa etukäteen puhelimitse yhteyttä ajan varaamiseksi. 

Vastaanottotoiminta ajanvarauksella

Apuvälineyksikön fysio- ja toimintaterapeuttien vastaanotoilla arvioidaan yksilöllisten apuvälineiden tarvetta. Yksilöllisesti sovitettavien tukien sekä kroonisen/pitkittyneen vaivan tai vamman vuoksi tarvittavien apuvälineiden (esim. selkä-, nilkka- ja polvituet, proteesit, ortopediset jalkineet, tukipohjalliset) arviota varten tarvitaan terveyskeskuslääkärin lähete. Saapuneen lähetteen perusteella asiakas kutsutaan arviokäynnille. 

Yksilöllisiä tukia ei lainata akuuttiin tarpeeseen tai lyhytaikaiseen käyttöön.