Lasten ja nuorten poliklinikka

Kuvitus: Matleena Korhonen

Lasten ja nuorten poliklinikka toimii alle 20-vuotiaiden turkulaisten erikoislääkäritasoista hoitoa tarvitsevien potilaiden tutkimus- ja hoitopaikkana.

Lapsen sairastuessa ota ensisijaisesti yhteyttä omalle terveysasemalle tai yksityiselle lääkäriasemalle, jossa lääkäri arvioi tilanteen ja kirjoittaa tarvittaessa lähetteen jatkohoitoon, esimerkiksi lasten ja nuorten poliklinikalle.

Sähköinen ajanvaraus on käytössä puhelinvastaanottoaikojen osalta, kun eTerveyspalvelut on käytössä ja potilaalle on avattu sähköisen asioinnin asiakkuus Lasten ja nuorten poliklinikalle.

Maksut

Poliklinikkakäynti on maksullinen 18 vuotta täyttäneille. Alle 18-vuotiaiden käynnit ovat maksuttomia.

Mikäli asiakas sairastuu tai on muuten estynyt, tulee sovittu lääkärinaika perua mahdollisimman ajoissa. Peruuttamattomista lääkärikäynneistä peritään yli 18-vuotiailta sakkomaksu.

Käynnit nuorisogynekologin vastaanotolla ja nuorisopoliklinikalla ovat maksuttomia. Myös allergiatestaukset, spirometriat ja bronkodilataatiotestit ovat maksuttomia.

Siedätyshoidoista peritään eri maksu. Myös lääkärintodistukset ovat maksullisia.

Poliklinikalle ajanvarauslähetteen saanut lapsi

Poliklinikan erikoislääkäri arvioi kiireellisyysasteen ja ohjaa lähetteen oikealle vastaanotolle.

Toimimme opetuspoliklinikkana ja osallistumme osaltamme tulevien terveydenhuollon ammattilaisten kouluttamiseen. Suostumuksellanne opiskelijat voivat osallistua hoitoonne saaden näin opetusta ja mahdollisuuden oppimiselle. Halutessanne voitte kieltää opiskelijoiden läsnäolon ja osallistumisen. Henkilökunta varmistaa suostumuksenne vielä opetustilanteessa.

Tulo-ohjeet lasten ja nuorten poliklinikalle sarjakuvana. Katso kuva suurempana: www.turku.fi/tulo-ohjeet-lnp (pdf). Kuvitus: Matleena Korhonen

 

Yhteistyökumppanit

Muuta

Poliklinikalla on käytössä takaisinsoittopalvelu.

Käyntiosoite: 

Itäinen Pitkäkatu 30
20700 Turku

Puhelin:

Toimisto 02 266 1155
Turun kaupungin puhelinvaihde 02 330 000

Aukioloajat

Aukioloajat
Ma - To 08:00 - 15:30
Pe 08:00 - 14:00
Asiasanat: