Syömishäiriöpoliklinikka

Lisätietoja

Lasten ja nuorten poliklinikan syömishäiriöpoliklinikalla tutkimme ja hoidamme lähetteellä tulevia turkulaisia alle 20-vuotiaita syömishäiriöpotilaita.

Syömishäiriöiden hoito on sekä kehon että mielen hoitoa. Tutkimisessa ja hoidossa tarvitaan moniammatillista yhteistyötä. Lasten ja nuorten poliklinikalla huolehdimme sairastavan lapsen tai nuoren fyysisestä voinnista. Psyykkisen tilanteen tutkimus ja hoito tehdään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa. Hoitotiimiimme kuuluvat potilaan tarpeiden mukaisesti myös ravitsemusterapeutti, fysioterapeutti, erikoishammaslääkäri ja gynekologi.

Hoidettavia sairauksia ovat anorexia nervosa (laihuushäiriö), bulimia nervosa (ahmimishäiriö) ja epätyypilliset syömishäiriöt. Hoito sisältää fyysisen tilan korjaamisen, ohjauksen sekä potilaan ja perheen tukemisen. Myöhemmin ravitsemustilan korjaantuessa psykoterapeuttiset hoidot ovat tärkeässä asemassa. Varhainen hoitoon pääsy ja aktiivinen hoito-ote liittyvät parempaan ennusteeseen.

Käyntiosoite: 

Itäinen Pitkäkatu 30
20700 Turku

Puhelin:

Toimisto 02 266 1155
Turun kaupungin puhelinvaihde 02 330 000

Aukioloajat

Aukioloajat
Ma - To 08:00 - 15:30
Pe 08:00 - 14:00