Laboratorio ja röntgen

Ajanvaraus laboratorioon

Voit varata ajan laboratoriotutkimuksiin sähköisesti tai puhelimitse 02 313 6321, ma-pe 7.00-14.30

Ajanvaraus röntgeniin

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan laboratorio- ja kuvantamistutkimukset tehdään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin toimipaikoissa.

Laboratorio

Näytteenottoa varten kannattaa varata aika. Ilman ajanvarausta otetaan päivystysluonteisia näytteitä ja vastaanotetaan kotoa tuotuja näytteitä.

Perjantaisin ja juhlapyhien aattoina näytteet olisi hyvä ottaa ennen klo 12.30, jotta mahdollisiin poikkeaviin lukemiin ehditään reagoida ennen vapaapäiviä.

Laboratoriovastauksesi tulevat lääkärille tai hoitajalle nähtäväksi ja tämän jälkeen ne siirtyvät Omakantaan. Omakanta-palvelussa laboratoriotulokset näkyvät kohdassa "Tutkimukset". Jos tulokset eivät näy näytteenottopäivän kohdalla, tulos saattaa olla tallennettu esim. sille päivälle, jolloin lähete tutkimuksiin tehtiin.

Laboratoriotutkimusten vastausten käsittelystä on sovittu lähetteen teon yhteydessä. Sovitun mukaisesti voit olla tuloksista ja hoidostasi yhteydessä hoitavaan lääkäriin tai hoitajaan eTerveyspalvelujen viestipalvelun kautta tai varaamalla puhelin- tai vastaanottoajan.

Kuvantamistutkimukset

Röntgen- ja ultraäänitutkimuksiin on aina varattava aika. Aika varataan usein lääkärin vastaanotolta, poliklinikalta tai osastolta samalla kun lähete laaditaan. Valmistautumisohjeet tutkimuksiin saat vastaanotolta, poliklinikalta tai osastolta. Lisätietoa tutkimuksista löytyy myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ohjepankista.

Röntgen- ja ultraäänitutkimusten vastauksien käsittelystä on sovittu lähetteen teon yhteydessä. Varaa vastauksien kuulemista varten lääkäriltäsi puhelin- tai vastaanottoaika tai ole yhteydessä lääkäriisi eTerveyspalvelujen viestipalvelun välityksellä.

Röntgen- ja ultraäänitutkimukset tekee Varsinais-Suomen kuvantamiskeskus, joka palvelee Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriä.