Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden matalan kynnyksen palvelupiste Palmikko:

  • Soita Palmikkoon arkisin klo 10–15.30. Puhelinnumeromme on: 040 708 5905 tai
  • Tule käymään Varissuolle arkisin klo 10–14 (osoite: Kousankatu 1, 2. krs).
  • Sähköinen yhteydenottolomake

Kenelle? 18 vuotta täyttäneille turkulaisille, joilla on mielenterveyden haasteita, jotka ovat huolissaan voinnistaan tai tarvitsevat apua päihteidenkäytön ongelmiin. Yläikärajaa palveluissa ei ole.

Mikäli tarvitset lääkereseptiä, sen uusintaa tai sairauslomaa, ota yhteys terveysasemalle.

Kiireellistä hoitoa vaativien mielenterveysongelmien hoidontarpeen arviointi tehdään Turun alueen yhteispäivystyksessä.

Lisätietoja

Testit ja laskurit

Lisätietoja THL:n sivuilta

Monenlaiset hankaliltakin tuntuvat tunteet ja pulmatilanteet kuuluvat jokaisen elämään. Mikäli nämä kuitenkin aiheuttavat kärsimystä, haittaavat toimintakykyä tai ihmissuhteita, eivät mene ohi tai ovat toistuvia, on tärkeä hakea apua tilanteeseen. Myös päihteidenkäyttöön on tärkeä saada apua. Avun hakemista ei kannata viivytellä tai epäröidä, sillä varhaisella tuella voidaan ennaltaehkäistä vakavien ongelmien syntymistä. Älä siis jää yksin!

Jos kaipaat tukea mielenterveys- tai päihdeasioissa, olet voinnistasi tai päihteidenkäytöstäsi huolissasi tai kaipaat keskustelutukea hankalassa elämäntilanteessa, voit olla yhteydessä mielenterveys- ja päihdepalveluiden matalan kynnyksen palvelupisteeseen Palmikkoon. Et tarvitse ajanvarausta etkä lähetettä. Saat yhteyden Palmikkoon puhelimitse, paikan päälle tulemalla tai sähköisellä yhteydenottolomakkeella (tarkemmat tiedot oikealla harmaassa laatikossa). Palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille turkulaisille, yläikärajaa ei ole. Palvelu on maksutonta.

Palmikossa sairaanhoitajat selvittelevät kanssasi tilannettasi ja ohjaavat tarvittaessa sinut jatkoavun piiriin. Tarvittaessa he voivat varata sinulle ajan esimerkiksi muiden Turun kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden piiriin. Voit lukea näistä palveluista lisää täältä.

Palmikossa ei ole lääkäriä, ja siellä ei anneta eikä määrätä lääkkeitä, uusita reseptejä eikä myöskään kirjoiteta sairauslomatodistuksia. Mikäli tarvitset lääkereseptiä, sen uusintaa tai sairauslomaa, ota yhteys terveysasemalle. Terveysasemillakin autetaan edelleen mielenterveys- ja päihdeasioissa, tarvittaessa yhteistyössä mielenterveys- ja päihdepalveluiden työntekijän kanssa.

 

 

Päihdehoitoon pääset myös varaamalla ajan omalta terveysasemalta tai omalta sosiaalityöntekijältäsi. Sieltä saat apua päihteiden käyttösi kartoittamisessa ja tarpeittesi mukaiseen päihdehoitoon hakeutumisessa. Akuuteissa tilanteissa voit hakeutua myös Turun tai Salon A-klinikalle, Ote-klinikalle tai Luona Polun päihdeavokuntoutukseen.

Päihdekierteen katkaisuun ja vieroitusoireiden hoitoon voit hakeutua A-klinikka Oy:n Turun tai Salon vieroitushoitoyksikköön tai Suvera Oy:n Avara Perniö -päihdevieroitukseen. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin saat apua Selviämisasemalta ja Turun alueen yhteispäivystyksestä.