Päihdepalvelut

Päihdepalveluihin hakeutumista ei kannata viivytellä. Varhaisella tuella voidaan ennaltaehkäistä vakavien ongelmien syntymistä.

Päihdehoitoon pääset varaamalla ajan omalta terveysasemalta tai omalta sosiaalityöntekijältäsi. Akuutissa tilanteessa voit hakeutua Turun tai Salon A-klinikan, Ote-klinikan tai Luona Polun avokuntoutukseen. Avokuntoutuksessa hoidetaan päihde- ja lääkeriippuvuuksien lisäksi myös toiminnallisia riippuvuuksia, kuten peliriippuvuutta. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin saat apua Turun alueen yhteispäivystyksen Mielenterveys- ja päihdeyksiköstä sekä Selviämisasemalta.

Mikäli mietit, minkälaisesta hoitomuodosta hyötyisit parhaiten, voit ottaa yhteyttä päihdehuollon palveluohjaaja Emmi Yrjänheikkiin, puh arkipäivisin 040 192 9578.

Päihdekierteen katkaisuun ja vieroitusoireiden hoitoon voit hakeutua A-klinikka Oy:n Turun tai Salon vieroitushoitoyksikköön tai Suvera Oy:n Avara Perniö -vieroitushoitoyksikköön . Vieroitushoitoa on mahdollista saada myös avovieroituksena. Avovieroitusta järjestävät A-klinikka Oy ja Luona Polku Päihdepalvelut. Muita Turussa tarjolla olevia päihdepalveluita ovat terveysneuvontapiste Milli sekä erilaiset järjestöjen toiminnat ja vertaistukiryhmät.

Alle 18-vuotiaiden nuorten päihdehoitopaikkana toimii Lasten ja nuorten poliklinikan Nuorisopoliklinikka. 16-25-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen on lisäksi tarjolla avokuntoutusta A-klinikan Nuorten palveluiisa, Luona Polku Päihdepalveluissa ja Ote-klinikalla.

Turun kaupungin päihde- ja asumispalveluihin kuuluvat asumis- ja päihdepalvelujen sosiaalityön yksikkö, Orikedon palvelukeskus, Sillankorvan ensisuoja sekä Sirkkalan päiväkeskus.

Asunnottomuuteen liittyvissä ongelmissa saat ohjausta ja neuvontaa perhe ja sosiaalipalveluiden sosiaalitoimistojen sosiaalityöntekijöiltä. Myös asumis- ja päihdepalveluiden sosiaalityön yksikössä arvioidaan asiakkaalle soveltuvia asumispalveluja.

Asiasanat: 

Toimipisteet

Toimipisteet

Asumis- ja päihdepalvelut

Asunnottomille turkulaisille

Uusi asiakas varaa ajan Asiakasneuvonnasta ja etuuskäsittelystä, puh.(02)2625 001, klo. 08.30 - 15.00.

Palvelun toteutustapa: 

Itse tuotettu palvelu

Orikedon palvelukeskus

Turkulaisille päihdeongelmaisille tarkoitettu asumispalveluyksikkö

Uuden asiakkaan tulee varata aika Sosiaalityön alkupalvelut yksikön kautta, p. 02 262 5001, klo 08.30 - 15.00.

Palvelun toteutustapa: 

Itse tuotettu palvelu

Vastuuorganisaatio: 

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Sillankorva

yli 18-vuotiaille asunnottomille päihderiippuvaisille turkulaisille tarkoitettu tilapäinen asumispalvelu

Sillankorva on avoinna joka päivä ympäri vuoden. Voit hakeutua Sillankorvaan omatoimisesti tai viranomaistahon (sosiaalihuolto, poliisi) ohjaamana. Erillistä lähetettä et tarvitse.

Palvelun toteutustapa: 

Itse tuotettu palvelu

Vastuuorganisaatio: 

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Sirkkalan päiväkeskus

Turkulaisille asunnottomille, mielenterveys- ja päihdeongelmaisille tarkoitettu avohuollon palveluyksikkö

Sirkkalan päiväkeskus on maksuton matalan kynnyksen toimipiste, johon voi hakeutua omatoimisesti. Asiointi ei edellytä päihteettömyyttä, mutta asiallinen ja muita kunnioittava käyttäytyminen on välttämätöntä.

Palvelun toteutustapa: 

Itse tuotettu palvelu

Vastuuorganisaatio: 

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala