Seksuaalineuvonta

Seksuaalisuus on olennainen osa ihmisyyttä. Se kasvaa ja kehittyy koko elämän ajan: lapsuudesta nuoruuteen, aikuisuuteen ja aina vanhusikään saakka. Seksuaalisuus ilmenee omissa arvoissa, asenteissa sekä suhteessa itseen ja toisiin. Seksuaalioikeudet ovat osa ihmisoikeuksia. Jokaisella on oikeus tehdä vastuullisia valintoja omaan seksuaalisuuteen ja kehoon liittyvistä asioista. Jokaisella on oikeus määrittää tai olla määrittelemättä seksuaalisuutensa.

Seksuaalineuvonnassa käsitellään mieltäsi askarruttavia seksuaaliterveyteen liittyviä kysymyksiä. Yleisimpiä vastaanotolla käsiteltäviä asioita ovat:

  • oma kehonkuva
  • haluttomuus/halujen eriparisuus
  • seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvät kysymykset
  • parisuhteen seksuaalisuus
  • seksuaalinen väkivalta

Palvelu on tarkoitettu ehkäisevän terveydenhuollon asiakkaille. Useimmiten seksuaalineuvontaan ohjaudutaan esim. oman terveysaseman, neuvolan tai koulu- ja opiskeluterveydenhuollon kautta. Aikoja seksuaalineuvontaan voi tiedustella myös ehkäisyneuvolan ajanvarauksen kautta.

Toimipisteet

Toimipisteet

Ehkäisyneuvola

Turun ehkäisevän terveydenhuollon asiakkaat

Useimmiten seksuaalineuvontaan ohjaudutaan esim. oman terveysaseman, neuvolan tai koulu- ja opiskeluterveydenhuollon kautta. Aikoja seksuaalineuvontaan voi tiedustella myös ehkäisyneuvolan ajanvarauksen kautta.

Palvelun toteutustapa: 

Itse tuotettu palvelu

Palvelutuottaja: 

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Vastuuorganisaatio: 

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
Palvelun kieli: 
Suomi
Englanti

Aukioloajat

Ehkäisyneuvolan ajanvaraus
Ma - To 08:00 - 15:00
Pe 08:00 - 14:00